Fa uns mesos va nàixer a Alacant la Plataforma Sostenemos Cultura creada per Proyectos en Cuarto Creciente, l’associació sense ànim de lucre ACTES i Cota Cero Diseño y Comunicación al costat de diferents professionals del sector cultural. L’objectiu d’aquesta plataforma és posar en valor el paper fonamental dels artistes i professionals del sector de la cultura i pal·liar la vulnerabilitat econòmica a la qual estan subjectes.

La plataforma conté una biblioteca d’artistes i professionals de diferents disciplines culturals del món del teatre, audiovisual, música, fotografia, literatura, poesia o dansa i que es presenten setmanalment un projecte artístic en la nostra revista LOBLANC per a coneixement del conjunt d’alacantins i alacantines.

Aquesta setmana li ho dediquem a  Guillermo Alcalá-Santaella Llorens i la seua productora Marallavi Films on va iniciar els seus treballs de guió, direcció i producció dels seus curtmetratges de ficció. Aquests treballs inclouen Nemesis (Festival de Cinema d’Alcalá de Henares (Secció Shortlatino) i Festival de Cinema d’Alacant), La petite fille (Cinema Jove, Zinebi, Festival de Cinema d’Alacant), Continuidad de los parques (Premi Millor Curtmetratge Gentinosu Film Fest i en l’Art Senar Stop Festival (Buenos Aires) així com La Sierra (Festival de Cinema Europeu de Sevilla i Hispasat 4K).

A més dels curtmetratges documentals Luneburg Hamburg (Alemanya), Mbacke Cadior (el Senegal) i My funny quarantine (rodat durant el confinament). El seu últim treball La casa de Vedat està pendent d’estrena (producció de Quatre Films).

En 2018-2019 dirigeix els Tallers de Cinema Documental a través de les Regidories de Joventut i Cultura de l’Ajuntament d’Alacant respectivament, on produeix al costat del seu alumnat els curtmetratges Fundidos, Orígenes i Fuñu Jem. Actualment treballa en el seu primer projecte de llargmetratge París Cortázar (Ajuda a la Creació de Guió per l’Institut Valencià de Cultura – 2019).

Guillermo és Llicenciat en Comunicació Audiovisual, té un Postgrau en Direcció Cinematogràfica i posseeix el Màster de Formació del Professorat.

Destaquem el curtmetratge documental My Funny Quarantine rodat durant el confinament com indicàvem i que ha sigut seleccionat pel festival de curtmetratges online «DocuVir.20» que LA NAU Centre Cultural de la Universitat de València i Fundació General de la Universitat de València va llançar a principis d’abril

És un retrat íntim i pròxim d’alguns dels moments que viu una jove alacantina en el seu dia a dia durant el període de quarantena. Més enllà de la dificultat que aquesta situació suposa per a moltes famílies, la jove protagonista tracta de mostrar el costat bo de les coses.