Celler Las Virtudes de Villena acaba de presentar el seu nou Fondillón. “Tesoro de Villena” és un fondillón amb solera de 1972 i amb un nou etiquetatge i envasament que ve a marcar una altra etapa en el celler de l’Alt Vinalopó.

La presentació del mateix va tenir lloc en el Consell Regulador de la DOP Alacant, on el president, Antonio M. Navarro, va destacar l’important “agermanament entre pobles com Villena o Alacant o entre gents del vi que està aconseguint aquest vi”. Així va presentar fins i tot a Salvador Manjón a qui va reconèixer com el “gentleman del vi” pels seus més de 30 anys com a periodista i amb un dels millors coneixements del sector. Manjón, per la seua banda, va destacar la importància i exclusivitat d’aquest vi i el treball – emocionant i altruista- dels Fondillones que mereixen sens dubte, apostar per noves metes.

Fondillón Tesoro de Villena. Foto: DOP Alicante

Fondillón Tesoro de Villena. Foto: DOP Alicante

Al costat d’ells va estar el President del Celler Les Virtuts, Santiago Torró, defensant el treball dels xicotets agricultors. El director tècnic, Juan Horta, va relatar la trajectòria que ha tingut el celler des que en 1972 va començar a recuperar els vells toneles de cases i cellers antics de Villena, i el treball de neteja, recuperació de toneles fins al refer soleras i vins que donen com resultat aquest Fondillón amb solera de 1972. Per la seua banda, el director del celler Alfonso Arenas, va descriure els objectius pels quals han apostat per una presentació diferent. La botella és transparent, de 70 cl, amb tap de cristall. El disseny es basa a renovar el concepte del Fondillón com “va venir de reis” per “vi de reines d’avui en dia”, i així el disseny és més senzill i utilitza tons morats i un diamant com a símbol de la seua eternitat.

El resultat és un Fondillón amb tocs més amables que ja s’expressen en els seus tons robins i rogencs. A la potència aromàtica, no obstant açò, li acompanya una major acidesa i unes aromes a fruita madura. És cremoso, equilibrat, untuoso. Un vi amb el qual poder a més jugar a diferents maridatges des del salat al dolç.