Comença un any més el circuit Dansa a Escena en el Teatre Chapí i ho fa amb una atractiva proposada en format conferencia-espectacle que combina audiovisuals, paraula i moviment en viu per a explicar la dansa urbana en totes les seues dimensions. La cita és el dimecres 11 d’octubre a les 20’30 h.

Transmissions ofereix un discurs dinàmic i accessible per a tots els públics, tan enriquidor per a experts com per a aquells que vulguen acostar-se per primera vegada a les danses urbanes.

On, quan i per què es van generar aquestes formes d’expressió, què les caracteritza, com continuen desenvolupant-se al dia de hui, són només algunes de les qüestions que es plantegen en aquesta conferència-espectacle. Però també descobrirem quin impacte han tingut en el conjunt de la cultura popular des de finals del segle XX i fins a l’actualitat.

Fruit de la investigació realitzada per Guille Vidal-Ribas i Javi Casado, Transmissions recull el coneixement que han adquirit tots dos al llarg de més de dues dècades com a ballarins de dansa urbana, combinant-lo amb la informació extreta d’una important base documental i d’entrevistes a figures pioneres i referents nacionals i internacionals en l’àmbit de les danses urbanes.

A més de la funció dirigida a públic en general, el Teatre Chapí ha organitzat, en col·laboració de la Regidoria d’Educació una passada matinal el mateix dimecres 11 d’octubre a les 12’30 h al qual s’ha convidat a participar als centres de secundària de la nostra ciutat, en concret a l’alumnat de 3r i 4t de l’ESO, Batxillerats i Cicles Formatius. Participaran en aquesta activitat més de 400 alumnes i alumnes dels IES Germans Amorós, Les Fonts i Navarro Santafé, a més dels concertats Ntra. Sra. dels Dolores i L’Encarnació. D’aquesta manera es pretén fomentar l’interés per l’art entre els joves mitjançant la música i el ball de manera creativa i cooperativa.

Espectacle coproduït per Mercat dels Flors (Barcelona), HOP Plataforma de Dansa i Cultura Urbana, El Generador Art i Creació Cultural.

TEATRE CHAPÍ de Villena

TRANSMISSIONS. Una conferència ballada sobre danses urbanes.

Autoria: Guille Vidal-Ribas i Javi Casado.

Interpretació: Javi Casado i Àlvar Marcos

Duración: 60 minuts sense descans

Dimecres 11 d’octubre 20’30 hores.

Passe per a instituts a les 12’30 h.

Preu únic: 12 €. Aforament limitat.