El 30 d’octubre és un dia importane en el calendari per als amants de la poesia, de la literatura i per a Oriola. Aqueix dia de 1910 va nàixer el seu poeta més universal, Miguel Hernández, i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Oriola s’ha bolcat per a retre homenatge a la seua figura amb unes rutes turístiques molt atractives i detallistes en aquest mes d’octubre. En aqueix sentit, l’activitat que més brilla de tota la programació d’octubre és la “Ruta teatralitzada Caminant amb Miguel” (Teatre Expressió). Aquesta ruta tindrà lloc en la vespra de l’aniversari de Miguel Hernández, 29 d’octubre, a les 11.30 hores a la Casa Museu Miguel Hernández.

Continuant el deixant del cèlebre poeta, una altra ruta destacada és la de “Miguel Hernández. Vida i obra”. Aquesta s’organitzarà el divendres 13 d’octubre a les 17 hores a la Casa Museu Miguel Hernández. I un altre dels principals al·licients hernandians d’aquesta programació és “La Ruta dels Murals de Sant Isidre”. En ella es farà un recorregut per aquest famós barri ple de murals dedicats a l’escriptor oriolà, entre els quals destaca el Mural del Guernika (lloc on donarà principi la ruta). Aquesta activitat es portarà tant el 9 d’octubre com el 21 d’octubre a les 10.30 hores.

Rutes amb degustació gastronòmica gratuïta

Els interessats que busquen gaudir d’aquestes interessants visites culturals acompanyat d’una gastronomia de qualitat estan d’enhorabona. Aquesta potent programació dissenyada per la Regidoria de Turisme també té rutes amb degustacions gastronòmiques gratuïtes. Totes aquestes activitats tenen en comú el seu caràcter religiós-cultural com són el cas de les rutes “Història i Curiositats de la Setmana Santa” (1 d’octubre), “Convents” (7 d’octubre), “L’Art a través de les Esglésies” (13 d’octubre) i “Convents” (14 d’octubre). Totes elles donaran principi en la Plaça del Carmen a les 10.30 hores. Cal ressaltar que aquestes rutes de Setmana Santa estan enquadrades en les activitats de la programació de «Dies de la Xarxa Europea de Celebracions de Setmana Santa i Pasqua”.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Oriola, Gonzalo Montoya, ha destacat que en aquestes rutes d’octubre “es combinen dos grans atractius turístics d’Oriola, la nostra Setmana Santa i la figura de Miguel Hernández”. A més, ha afegit que activitats “combinen amb les organitzades amb motiu de la Xarxa Europea i amb les quals estan dedicades a l’inici de la Tardor hernandiana”.

Finalment, cal recordar que les inscripcions són gratuïtes, que les places són limitades i que s’ha de reservar plaça a través de la web www.orihuelaturistica.es

Els “Dies de la Xarxa Europea de Celebracions de Setmana Santa i Pasqua” a Oriola

Recordem un altre esdeveniment important per al turisme oriolà a l’octubre, la Xarxa Europea celebra la segona edició dels “Dies de la Xarxa Europea de Celebracions de Setmana Santa i Pasqua” i Orihuela en formar part d’aquesta xarxa acull una sèrie d’activitats molt atractives. Aquestes les organitza a Oriola la Regidoria de Turisme en col·laboració amb la Junta Major de Confraries, Germanors i Majordomies de la Setmana Santa d’Oriola i el Museu Diocesà d’Art Sacre.

La programació d’aquesta Xarxa Europea per a Oriola comprén les següents activitats:

l 1 i 8 d’octubre: Ruta temàtica amb degustació “Història i Curiositats de Setmana Santa d’Oriola (de 10.30 a 12.30 hores en l’Oficina de Turisme d’Oriola).

l De l’1 al 30 d’octubre: Exposició “Els Orígens de la Setmana Santa d’Oriola” en la Capella del Loreto i Claustre del Palau Episcopal (de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores al Carrer Major de Ramón y Cajal).

l 6,7,13 i 14 d’octubre: Jornades de portes obertes Museu de la Setmana Santa d’Oriola (de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores en el Museu de la Setmana Santa d’Oriola).

l 7 d’octubre: Taller amb degustació per a xiquets “Coneix la Setmana Santa Oriolana” (a les 17.30 hores en el Museu de la Setmana Santa d’Oriola).

l 7 i 14 octubre: Ruta temàtica amb degustació pels Convents d’Oriola (de 10.30 a 12.30 hores en l’Oficina de Turisme d’Oriola).

l 11 i 13 d’octubre: Taller d’elaboració de Palma Blanca. Inclou degustació gratuïta (a les 17.30 hores en el Palau Episcopal).

l 13 d’octubre: Ruta temàtica amb degustació “L’Art a través de les Esglésies”. ((de 10.30 a 12.30 hores en l’Oficina de Turisme d’Oriola).

Finalment, l’edil de Turisme, Gonzalo Montoya, va valorar molt positivament la celebració d’aquest esdeveniment per a Oriola: “En formar part d’aquesta xarxa, en la primera quinzena d’octubre fem una espècie de ´mig any confrare´ en el qual a través de rutes, degustacions, tallers, exposicions, concerts…oferim a oriolans i turistes la possibilitat de gaudir amb sis mesos d’antelació de les bondats de la nostra Setmana Major”.