Autores de Madrid, Granada, Logronyo i Alacant es reuneixen aquest dissabte per a commemorar el Dia contra la Violència de Genero en un recital que han titulat A Quatre Veus. L’activitat s’ha concebut com un vermú poètic que tindrà lloc en la llibreria Llibres d’Ultramar d’Alacant a les 12.00 hores.

Elles són: Adriana Bañares (Logronyo). És autora d’Urbs Capensis (Premses de la Universitat de Saragossa, 2022; finalista del Premi «Llibre de l’Any» en la modalitat de poesia per l’Associació de Llibreries de Madrid) i Recaya (Erm, 2019; VI Premi del Llibre Ateneu De La Rioja). A més és fundadora i directora de l’Editorial Aloha.

Erika Cipré (Granada) va publicar Simptomatologia de la perdició en 2019 (Edicions Algorfa), un poemari d’horror existencial del qual és també la il·lustradora. Somni de lava a la vora de la mar (Baker Street) és una novel·la seua preadolescent amb tints fantàstics i Què sent la sinésteta amb el negre esperança (Edicions Algorfa), és el seu segon poemari.

Des de Madrid vindrà Violeta Castanyer, que compta amb tres poemaris: Parcs, perquès i passos de zebra (2010), Adeu als moderns (2016) i Totes les que no vaig ser jo (2021). Finalista del XVI Premi de Narrativa de Dones Ana María Matute d’Edicions Torremozas

Alacant estarà representada per Esther Abellán (Villena). Actriu i redactora de les revistes culturals Loblanc i Gafe.info. En 2022-2023 coordina el cicle de poesia Alimentant pluges en el IAC Juan Gil-Albert. Els seus últims poemaris són: 4t sense ascensor (Lunara Poesia, 2018), «Passat en la boca » (Sapere Aude, 2021) i Dones de terra (BGR, 2022). És autora de l’assaig Poetes en el Pont dels Espills (Elèctric Romanç,2021). La seua primera novel·la és Va ser suficient (Real Noir, 2023).

L’escriptora Chus Sánchez ha organitzat l’activitat sota la premissa del poder transformador de les paraules com a punt de trobada. L’objectiu és compartir poesia i vermú, gaudir d’un dissabte diferent i literari sense oblidar el teló de fons que suposa tindre present el significat del 25N. Una motivació afegida per a assistir és que dissabte que ve se celebra el Dia de les Llibreries.