L’alcalde d’Elx, Carlos González i el president de l’Associació Centre de Cultura Tradicional-Museu Escolar de Puçol, José Mora, han signat aquest matí en la Sala del Consell un conveni de col·laboració pel qual l’Ajuntament d’Elx aporta una subvenció de 70.000 euros per a afrontar les despeses derivades de l’activitat del centre.

En l’acte de la signatura també han estat Patricia Maciá, regidora de Cultura; José Antón, en representació del Museu; l’edil de Ciutadans, Juan Antonio Sempere i el portaveu d’aquesta formació política, David Caballero; i José Aniorte i Rafael Martínez, els qui es van encarregar de presentar el nou nombre de la revista El Setiet.

Per a l’equip de Govern el Museu de Puçol és una peça molt valuosa de les polítiques cultural i turística. El museu dóna a conèixer les nostres tradicions i serveix per a veure com ha evolucionat la ciutat al llarg del segle XX, i açò ens agrada, ens reconforta i reafirma els nostres senyals d’identitat. Puçol és valuós des de dins i per a projectar la imatge de la ciutat cap als turistes”, va assenyalar Carlos González.

A més de ser un dels museus més visitats i valorats, és un dels nostres elements culturals distingits per la UNESCO, és un dels nostres tres patrimonis culturals, la qual cosa ens fa sentir una valoració especial cap al que representa i comporta. Amb la signatura d’aquest conveni estem posant en relleu el suport del govern municipal, que també és producte de l’acord amb Ciutadans, formació a la qual agraïm la seua implicació en aquesta tasca que al final ens permet traure avant objectius del govern, en aquest cas de naturalesa cultural”, va explicar l’alcalde.

Enguany el conveni passa de 60.000 a 70.000 euros i al llarg de la legislatura ha crescut de l’ordre d’un 67%; arranquem amb 40.000 euros en 2015 i gradualment hem anat fent un esforç per millorar els recursos que es destinen a Puçol. Al mateix temps fem un altre esforç important de prestacions en espècie que valorem en altres 75.000 euros anuals; al final l’esforç municipal ronda els 150.000 euros i representa l’interès del govern municipal per recolzar un projecte cultural d’una gran magnitud”, va manifestar González.

Pel que fa a la revista El Setiet, el nombre del qual 23 s’ha presentat durant l’acte de la signatura del conveni, l’alcalde va assenyalar que “darrere d’aquesta publicació de gran qualitat hi ha un treball extraordinari i estic segur que els ciutadans ho sabran valorar”.

L’alcalde també es va referir a la Fundació: “el govern municipal està treballant amb l’equip tècnic de Puçol en la configuració dels estatuts d’una futura Fundació amb la qual estic segur que aconseguirem estabilitzar un projecte cultural tan rellevant per a la nostra ciutat. El nostre objectiu és que en l’últim quadrimestre puguem culminar els treballs d’aprovació d’aquesta Fundació, una peça clau en aquesta estratègia conjunta de consolidar el projecte de Puçol”.