El regidor de Patrimoni Històric, Iñaki Pérez, ha presentat aquest matí una nova activitat emmarcada dins de ‘La Clau d’Elda’, en la qual l’alumnat de 2n d’ESO dels instituts de la ciutat coneixeran el centre històric. “Es tracta d’una ruta que proposa un viatge a través del temps des dels orígens de l’Elda medieval fins als inicis del món contemporani a la nostra ciutat”, ha explicat l’edil.

Iñaki Pérez, que ha estat acompanyat per la directora de l’IES Monastil, Ana María Esteve; i del professor de Geografia i Història del mateix centre, Samuel Amorós, ha explicat que “és un recorregut a través de tradicions, monuments, carrers, places i racons, per a descobrir als seus antics pobladors i acostar-nos, críticament, a la conservació del nostre patrimoni històric en el present”.

El regidor de Patrimoni Històric ha explicat que “l’itinerari comprén el centre històric eldense (la placeta de les Parres, la Plaça de la Constitució, el carrer Puríssim i la Plaça de Dalt) i l’exposició del castell d’Elda que es troba en el Museu Arqueològic, on Loli Soler els explicarà l’evolució del castell per a després realitzar unes activitats amb estudiants del cicle d’Animació Sociocultural i Turística del CIPFP Valle d’Elda”.

El recorregut comença a les 9.15 hores i finalitza a les 13.15 hores. Els alumnes es divideixen en 6 grups d’unes 20 persones aproximadament.

L’edil ha destacat que “d’aquesta manera posem en valor el centre històric eldense com un recurs cultural inavaluable per al desenvolupament educatiu, turístic i social. Els estudiants coneixeran el seu patrimoni més pròxim, gràcies a les explicacions de Gabriel Segura i Daniel Azorín, els qui els acompanyaran en aquest passeig i els transmetran les històries que formen part de les seues arrels”.

Finalment, Iñaki Pérez ha afirmat que “des de la Regidoria de Patrimoni volem compartir la història d’Elda amb els més joves perquè descobrisquen els paral·lelismes entre passat i present i comprenguen com aquest ajuda a definir la identitat d’un poble. Així desenvolupem la memòria col·lectiva tan necessària per a cuidar la nostra cultura i difondre-la”.

Per part seua, Ana María Esteve ha recordat que “la Clau d’Elda és un dels programes culturals i educatius degans a la nostra ciutat. Portem més de deu anys amb aquestes rutes, en col·laboració amb institucions i amb l’Ajuntament d’Elda, organitzant un total de sis rutes perquè participen tots l’alumnat. Cada ruta està adaptada al nivell educatiu de cada curs”.

La directora de l’IES Monastil ha explicat que “durant aquests anys hem intentant complementar aquestes rutes amb activitats que isquen del purament històric. Tenint en compte l’edat de l’alumnat busquem un atractiu afegit i, en aquest cas, els alumnes podran visitar l’exposició sobre el Castell en el Museu Arqueològic. L’última part de la ruta, en la Plaça de Dalt, comptarà amb la participació dels alumnes del CIPFP Valle d’Elda per a acabar l’experiència d’una manera divertida amb jocs relacionats amb la història”.