Lolita Flores, protagonitzant ‘La força de l’afecte’; la banda Swwet Califòrnia, amb la seua Gira Origen; la Film Symphony Orchestra, interpretant les grans bandes sonares del cinema; i els millors temes de Dire Straits, són sol algunes de la vintena de propostes de la nova temporada de l’Auditori de Torrevella. La programació començarà a l’octubre i finalitzarà el 14 de febrer de 2020. Aquesta temporada inclou també un cicle de jazz, concerts de música clàssica, opera, sarsuela, dansa, obres de teatre, musicals i un espectacle infantil. Les entrades ja estan a la venda en www.auditoriotorrevieja.com.

El primer espectacle que acollirà l’auditori serà l’obra teatral Toc-Toc, el dissabte 5 d’octubre. Una enginyosa

Toc-Toc

Toc-Toc

comèdia sobre manies amb les quals molts se senten identificats. La història gira entorn de sis personatges que es troben en la sala d’espera de la consulta d’un famós psiquiatre. Tots són posseïdors d’un trastorn compulsiu diferent el que aporta a la comèdia aqueix toc de disbarat total.

Per segon any consecutiu, l’auditori acull el cicle ‘Torrevella Sona a Jazz’. La primera sessió serà el divendres, 18 octubre, amb ‘Till Brönner Duo’ + Jam Session amb Just Friends Quintet. El dissabte, 19 d’octubre, es podrà veure el xou de Cotijazz-Big band. Per part seua, Delvon Lamaar Organ Trio arribarà amb la seua sessió el diumenge, 20 d’octubre. Torrevella Sona a jazz conclourà el dijous, 24 octubre, amb l’actuació de Ute Lemper ‘Rendezvous with Marlene’. Les entrades per a les diferents sessions es poden adquirir individualment o també per als quatre concerts, comprant un abonament per 30 euros.

Un altre dels cicles que ofereix aquesta nova programació és el de l’Orquestra Simfònica de Torrevella, que presenta quatre concerts. El dissabte, 12 d’octubre, el recital estarà dedicat a les peces de compositors Mendelssohn i Beethoven. En el concert del diumenge, 1 de desembre, es podran escoltar les partitures compostes per Arriaga, Mozart i Haydn. I ja per Nadal, l’orquestra oferirà altres dos concerts, el d’Any Nou, el dissabte 4 de gener, i el de Reyes, el dilluns, 6 de gener.

L’opera, com és habitual, també tindrà cabuda en aquesta àmplia programació que ha confeccionat l’auditori. Cita obligada amb la companyia Opera 2001 que presentarà La Transvista, de Giuseppe Verdi, el 23 octubre. La traviata és un dels pocs exemples d’obres líriques directament tretes d’una obra contemporània i, des d’aqueix punt de vista, no és estrany que aquesta òpera prefigure els drames de l’escola realista.

Aquesta temporada també es podrà gaudir a l’auditori d’un dels ballet més representats del món, ‘El llac dels cignes’. Arribarà el 8 de novembre de la mà del Ballet Nacional Rus, de Sergei Raschenko, la primera companyia privada que es crea a Rússia i una de les més prestigioses del país. L’obra consta de 4 actes, que transcorren entre l’amor i la màgia, enllaçant en els seus quadres l’eterna lluita del bé i del mal. La protagonitzen el príncep Sigfrido, enamorat de Odette, jove convertida en cigne per l’encanteri del malvat Von Rothbart i Odile el cigne negre i filla del bruixot.

Blancaneu

Blancaneu

Pensant en el públic familiar arriba el 9 de novembre Blancaneu, un musical infantil. Partint del conte clàssic dels germans Grimm presentem a una Blancaneu molt especial. Un personatge i una història que servirà per a introduir als xiquets en importants parcel·les de l’educació en valors, com la no discriminació,el respecte als altres i no donar-li tanta importància a la bellesa exterior. Aquesta Blancaneu deixarà clar davant nans i prínceps, que els rols clàssics femenins que condicionaven a les xiques a ser encarregades de les tasques domèstiques i subjectes passius de besos salvadors, han evolucionat.

El públic més juvenil podrà gaudir de la banda femenina Sweet Califòrnia que presentaran el 23 de novembre el seu Gira Origen 2019. En aquest tour el grup presenta les cançons del seu quart àlbum d’estudi, que només unes setmanes després de publicar-se es va col·locar en el número 2 de les llistes de vendes nacionals. Origen és un disc pop en espanyol, amb matisos de molts estils musicals, entre ells, el afro o l’urbà.

Lolita Flores al costat dels també actors Luis Mottola, Antonio Hortelano i Marta Guerra representaran ‘La força de l’afecte’. Un llibret original de Donen Gordon, versionat i dirigit per Magüi Mira. La història narra la vida d’Aurora, la mare perfecta i tímida vídua, i Emma, la seua filla rebel i entranyable i el professor maldestre i seductor, i l’astronauta excèntric i faldiller. Aquests quatre éssers, malgrat les seues grans diferències, celebren la vida de cada dia.

La celebren amb humor, llàgrimes, ironies, enutjos, crits i riures. Aquesta obra teatral estarà sobre les taules de l’escenari de l’auditori el dijous, 28 de novembre.

El dijous, 12 de desembre, arribarà un altre imprescindible de la dansa clàssica i del Nadal, ‘El Trencanous’. Ho posarà en escena El Ballet Clàssic de Sant Petersburg, de Andrey Batalov. Un conte de fades estructurat en dos actes. La història del Trencanous transcorre en Nochebuena en una ciutat alemanya, a principis del segle XIX. L’espectador es trobarà davant la narració que parteix de la realitat d’una família burgesa acomodada, per a navegar a través dels somnis per un regne màgic. El Ballet Clàssic de Sant Petersburg és la companyia fundada pel solista principal de Mariinskiy Ballet Andrey Batalov (Director Artístico i Coreògraf) i per Andrey Scharaev (Director General).

‘La Zarzuela a Escena’ arribarà de la mà de la Companyia Lírica Espanyola el dissabte, 14 de desembre. Un espectacle antològic dramatitzat, el qual es va ambientant en diferents estampes de la nostra sarsuela, on es viuran diferents sensacions gràcies a un programa molt elaborat i triat des de la bellesa, el sentit del ritme de l’espectacle i la lírica. Aquesta configurada en dues parts de 50 minuts de durada cadascuna.

El divendres, 27 de desembre, serà el torn a l’Auditori de Torrevella de Annie el Musical, que arribarà amb dues funcions. La primera a les 17.00 hores i la segona a les 20.00 hores. L’espectacle ofereix unes melodies inoblidables com ‘Demà’ (Tomorrow), autèntic cant a l’optimisme, amb una escenografia espectacular i efectista a més d’una il·luminació que transporta al Nova York dels anys 30, aconseguint crear una atmosfera ideal. Un espectacle concebut per al gaudi de tota la família. A més, la gran novetat d’aquest musical radica en el repartiment de huerfanitas que acompanyen a la xicoteta Annie.

El Circ Acrobàtic de la Xina desembarcarà a Torrevella el divendres, 10 de gener. Ho farà amb dèsset actuacions

Circ Acrobàtic de la Xina

Circ Acrobàtic de la Xina

acrobàtiques diferents, perfectament connectades com una història completa. La història d’amor d’un jove i la seua princesa fènix. L’espectacle retrata les dificultats i l’esperit de lluita quan es persegueix un somni.

Ja el dissabte, 25 gener, serà el torn de Brother in Band per a fer un tribut a Dire Strais, en ‘The very best of Dire Straits European Tour’. Un espectacle que ofereix una elegant i molt cuidada posada en escena, a més d’una direcció musical arreglada per a l’ocasió, combinant el millor de l’extens repertori de la banda de Mark Knopfler. A l’escenari pujaran un total de 9 músics per a interpretar junts el millor del repertori del grup londinenc.

I la programació conclourà amb la millor música de cinema, presentada per la Film Symphony Orchestra. L’orquestra més peliculera d’Espanya arribarà a l’Auditori de Torrevella el divendres, 14 de febrer, amb el FSO TOUR 19|20. Una gira de més de 50 concerts, interpretant com ningú la millor música de cinema en concert. Es podrà escoltar, entre altres conocidísimas bandes sonores, Avengers, Interestellar, Han Solo: una aventura de Star Wars, Como Entrenar a tu Dragón, Willow, Aladdín, Amelie, Jurassic World, Retorn al Futur, Pirates del Carib i El bo, el Lleig i el Dolent.