Villasonora aposta un any més per un esdeveniment quasi completament diürn amb contingut musical de qualitat i accions artístiques per açò torna un dels esdeveniments electrònics de l’any en la província d’Alacant. Villasonora torna amb la millor música electrònica en un enclavament rural, aquesta vegada a Novelda però d’ubicació encara secreta, que tindrà lloc aquest dissabte 30 de juny de 12h a 00h i que combina la música en directe amb diferents expressions artístiques i gastronomia.

Art N’Ground és una residència d’artistes que porta col·laborant amb el festival en les seues edicions anteriors. Per a 2018 ens presenta un projecte on l’artista multimèdia Fred Adam al costat del científic Rich Bundell ens conviden a penjar-se en l’espai – temps. OIKA ON THE NATCH és una pràctica que conjuga el hammocking i la realitat virtual per a fer-nos sentir una experiència transformadora.

El projecte OIKA ON THE NATCH explora com recol·lectar amb la intel·ligència de la terra. És un projecte que combina art, ciència i cosmologia en un ecosistema de pràctiques que promou una ecologia de l’ésser, de la societat i del planeta.

Descobrir les meravelles de la naturalesa a través d’una perspectiva artística i cosmològica, a través de sensacions que mai abans s’havien experimentat, cada vegada serà més possible a través de la tecnologia de realitat virtual. Aquesta és la proposta de Rich Blundell, científic holístico, fundador del projecte Oika que, a més, la setmana vinent dóna una xarrada en el Wold Center de Nova York sobre el projecte OIKA:

Al costat de Fred Adam, artista expert en narrativa espacial, amb el qual col·labora estretament per al desenvolupament i la implementació del projecte Oika a Espanya, Anglaterra i Estats Units, i a més realitza la direcció artística del projecte, desenvoluparan un taller on experimentar el fenomen de la llum i la visió des d’una perspectiva que combina la tecnologia de realitat virtual amb pràctiques en exterior.

Vivim en una ecologia de llum i sentim que aquesta realitat és el que significa ser veritablement il·luminat”. Omniscopic World és un cosmos de Realitat Virtual obert per a l’exploració. En aquest món, els límits es dissolen i les relacions importen. És una immersió profunda en la ciència de l’evolució còsmica i la història de l’acte-descobriment còsmic, la sorpresa i el nou apoderament.

Expliquen la història de com el cosmos natural ha arribat a veure’s a través dels seus propis ulls. Unisca’s al Dr. Rich Blundell en la seua hamaca d’experiments de pensament contemplativo per a una immersió profunda i divertida a la llum d’un sol ponent. A la llum del bosc, et trobaràs amb un món ocult revelat a través dels ulls de diferents criatures i longituds d’ona. Després s’embarcarà en un viatge personal al principi de l’espai i el temps per a desxifrar la història antiga de com la llum va evolucionar en la seua capacitat de veure. Al final del teu consell, obtindràs una nova apreciació radical de la llum, la vista i el jo.

El seu missatge

La intel·ligència ecològica conté intel·ligència intel·lectual, social, emocional i fins i tot artificial. Oika On The Natch és una xarxa distribuïda per a comunicar intel·ligència ecològica. Existim en la matriu de la terra, la ment i la naturalesa. És per açò que passar temps suspès en espais naturals és tan important.

El nostre objectiu és despertar a la gent. Si és necessari, una persona alhora. A què els estem despertant? El misteri de la naturalesa que infon totes les coses. Per què? Perquè sentir aquesta infusió té conseqüències reals que s’estenen des dels nivells personals fins als socials i ecològics. La conseqüència que més ens interessa és una fenomenologia de l’alegria. És així de simple. Aqueix xicotet i fugitiu sentiment d’alegria que succeeix quan un sent la interconnexió de totes les coses. L’alegria és major que la por i aqueixa xicoteta diferència marca la diferència. Aqueixa alegria està d’alguna manera vinculada a la xicoteta diferència en les forces còsmiques que creen l’univers.

Les seues eines: la realitat virtual i la formació de l’univers

En la nostra creació de realitat virtual utilitzen el fons difús cosmològic (CBR) com un mapa visual per a aconseguir adonar-nos que molt primerenc en la història de l’univers, va haver-hi una dinàmica de relacions (entre l’energia i la temperatura) que finalment es conserva en TOTA la diversitat que veiem en el món avui. En altres paraules, les relacions ecològiques engendren tot, per la qual cosa les relacions importen (literalment).

Per a assistir a Villasonora pots comprar la teua entrada en http://villasonora.com/entradas/

Les propostes de Villasonora 2018.

Us deixem el resum realitzat per Hilarión Pedauyé per a la revista Clareja Metròpolis.

Música

  • JackWasFaster, és el costat més àcid, analògic i nocturn de Manuel Cachero. Ens presentarà un live set basat en el maquinari amb un so cru que conjuga elements analògics i sintètics.
  • Holed Coin, naix de la unió de dues tendències musicals aparentment oposades, d’una banda el jazz i el soul per l’altre l’electrònica i el món digital. La seua música no segueix un determinat estil o patró. Conjuguen tocs d’improvisació amb una varietat sonora que es mou entre tot tipus de rangs auditius.
  • Rubén Vidal és un dj destrossador en l’escena musical electrònica del sud-est espanyol. Un apassionat dels sons sintètics de caràcter harmònic i progressió subtil. Tota una jove promesa!
  • Yin Elek és Cristóbal Jurado un productor llevantí que preval la cerca d’emocions electròniques per sobre d’etiquetes, estils i continguts.
  • Hamman és un artista musical que conjuga diferents estils per a dibuixar un paisatge sonor amb múltiples capes i estats amb la seua autèntica passió que porta desenvolupant des de l’adolescència.

Art / Experimentació

  • Soundlab és un Laboratori Cultural Sonor que agrupa en un col·lectiu a músics, productors musicals i artistes interessats en l’avantguarda i l’exploració sonora.
  • The Whale Project presenta una peça compositiva titulada The Tree. Un espai on la descontextualización del buit així com adaptació al mitjà natural són aliens a tot agent extern. El col·lectiu formalitza així un espai on no cap ni el propi flux del temps.
  • Vanitas 404, aquest artista multidisciplinari amaga la seua vertadera identitat que només es pot desvetlar en el plànol físic i tangible. Constitueix un dels exponents del Glitch artdesarrollando una estètica post-digital on la creació de l’error és cercada intencionadament.
  • Nora Bilderwelten, utilitza fonamentalment el retrat abstracte i la pintura figurativa per a les seues creacions. El desig d’estimular la reflexió naix de la passió per treballar amb allò amb el que estàs en sintonia, d’aquesta forma l’artista aconsegueix expressar-se a través de l’art i compartir aqueixa expressió d’una forma honesta.
  • Kribi Heral, en la seua obra es troba l’encreuament de petjades de diferents llenguatges, entre elles, i potser la més evident, la del pop, esguitada amb subtils referències als teatrals gestualismos de dècades anteriors i a més recents grafismes.
  • Dory & Grey, elles s’autodefineixen com videoterroristas, raptores, violadores i descuartizadoras d’imatges.
  • Inés Villeparisis, fotògrafa i pintora amb un estil que va del surrealisme al pop art sempre impregnat d’una fina capa d’ironia.
  • Daniel Juan de Rojas, és oriünd de la Orihuelica del Senyor i va nàixer en el si d’una noble família (Casa Rojas), la inclinació d’aquest, per la categoria del retrat, caldria cercar-la en diversos avantpassats de la seua família que formen una gran saga d’ancestres pintors.
  • Sandra Braceli, Autodefinición “Diuen que la curiositat va matar al gat però jo seguisc viva, curiosa, avariciosa de més saber, inquieta, constant, amb ganes de demostrar, de cedir el pas a la creativitat. Em considere una persona decidida que no es para davant els obstacles. És més, els obstacles la provoquen fins a aconseguir el que vol en tots els aspectes que engloba la seua vida”.
  • Col·lectiu La Verge!, Un col·lectiu amb forma de dona. Conjumina dansa contemporània, música, arts plàstiques i sobretot molt art el que emana d’aquestes dones amb superpoderes.
  • Ana Wika, és una artista que investiga amb la llum, el so i la visualització de dades a l’entorn de la xarxa per a conformar una interconectividad entre els usuaris i empoderar al col·lectiu.