L’Ajuntament de Villena va presentar el dijous 21 de novembre el llibre “Sobrenoms de Villena” on es recull la investigació de Ricardo Celiberti sobre l’origen i transmissió de més de 6.000 sobrenoms de la localitat.

El llibre “Sobrenoms de Villena: Investigació sobre la seua antroponimia popular” escrit pel villenense Ricardo Celiberti “es tracta d’un treball de recerca etnogràfic sobre l’origen i significat dels sobrenoms de Villena”, ha subratllat la regidora de Cultura Elena Benítez.

Aquest llibre ha vist la llum després de més de 30 anys d’investigació oral del seu autor el qual durant els últims quatre anys ha accelerat el seu treball perquè vera la llum. “Era alguna cosa que no s’havia realitzat abans a la nostra ciutat, que prové d’una font oral i que si no es plasmava en una edició es perdria”, ha assenyalat el seu autor.

El llibre està editat per l’Ajuntament de Villena amb la col·laboració de la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant, s’ha imprés una tirada inicial de 500 exemplars els quals podran adquirir-se en les llibreries de Villena. El seu preu és de 18 euros.

“En aquestes pàgines hi ha hores i hores de treball per a Villena, hem de donar les gràcies a Ricardo Celiberti per donar-nos la possibilitat de comptar amb aquesta recopilació i contextualització de sobrenoms”, ha destacat la directora de la seu universitària, Mari Ángeles Alonso.

L’edició d’aquest llibre va començar amb l’anterior equip de govern a Villena qui va decidir que formara part d’una “Col·lecció Municipal” que va començar en 2017 amb l’edició del llibre “Memòria del poder municipal a Villena” on César López Hurtado recollia la conformació de l’ajuntament de la nostra ciutat des del segle XIV fins a l’actualitat.

En aquest nou llibre sobre els sobrenoms de la nostra ciutat s’ha valorat la dimensió didàctica, pedagògica i històrica que pot tindre aquesta investigació. Segons el seu autor “això pot suposar un punt i seguit” lloc que continua apareixent nova informació sobre aquesta nomenclatura de la parla popular que s’ha anat heretant de generació en generació a la ciutat.