Un total de 19 curtmetratges, dels 993 presentats, competiran en la Secció Oficial del 30 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi. Enguany destaca la presència de curts realitzats per dones, que representen el 26% de les obres a concurs. També hi ha entre els seleccionats dos curts valencians.

Així les coses, aquesta any la Secció Oficial del Festival la componen ‘Chen Li’ (Pruna d’aigua dolça), de Roberto F. Canó i Xu Xiaoxi; ‘Buit’, de Sergio Martínez; ‘Cerdita’, de Carlota Pereda; ‘Estranya’, de Valentina Lambach; ‘Li vivre ensemble’, de José Luis Santos; ‘Celebració’, de Pau Cruanyes i Gerard Vidal; ‘Austràlia’, de Lli Escala; ‘El fracàs’, de Daniel Remón; ‘Block 24’, de Fernando Pou; ‘Mohcine’, de Juan Gautier; ‘El xiquet que volia volar’, de Jorge Muriel; ‘Ara serem feliços’, de Borja Soler; ‘La inútil’, de Belen Funes; ‘Matria’, d’Álvaro Gago; ‘Scratch’, de David Valero; ‘Gossada’, de Gemma Vlasco; ‘Seattle’, de Marta Aledo; ‘El camí de Sant Jaume’, de Mario Monzo, i ‘Tomorrow’, d’Andrew Tarbet.

Com en anys anteriors, destaca la gran qualitat de les obres a concurs, ha destacat Javier Pascual, sotsdirector del Festival. “Hi ha treballs molt interessants, curts que vénen de guanyar en altres festivals, històries que sorprenen per la forma en què estan explicades i d’una gran varietat de temes”, ha declarat.

Totes aquestes obres opten al Faro de Plata, el guardó que concedeix el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi. Est és un dels certàmens nacionals de curtmetratges que major quantia en premis destina a la seua secció competitiva, gràcies al patrocini de Nedgia Cegas. El Festival de Cinema de l’Alfàs concedeix un primer premi, dotat amb 5.000 euros i Faro de Plata, un segon premi de 2.500 euros i un tercer premi d’1.250 euros, a més del Premi del Públic, de 500 euros. També s’atorguen guardons al millor actor, actriu, guió, adreça i fotografia.

Com a novetat, el Festival ha creat, en col·laboració amb l’Associació Petjades Esborrades de Dona, un premi al millor curtmetratge dirigit per dones, dotat de 500 euros, que serà triat entre les cintes que competisquen en la secció oficial. En aquesta edició s’han presentat un total de 180 curts realitzats per dones, dels quals 5 han sigut seleccionats a concurs.

Així mateix, el curt guanyador podrà concórrer als Premis Goya en la categoria de Millor Curtmetratge Nacional de Ficció, ja que l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya ha triat al Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi per a fer la preselecció de candidats.

Enguany el Festival ha rebut un total de 993 curts, dels quals prop del 20% han sigut realitzats per dones. El concurs està obert a productors i realitzadors espanyols de pel·lícules de ficció, en format digital, que no superen els 30 minuts de durada. En aquesta trentena edició, més del 99 % de les obres han arribat a l’organització del Festival a través de les plataformes digitals Festhome, Movibeta i Clic for Festivals. Només 9 curts, dels 993 presentats, han utilitzat altres mitjans, com a correu postal o missatgeria.

El 30 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi se celebrarà del 6 al 15 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. Després de 29 edicions, el Festival ha aconseguit reunir en el municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional.