Dilluns que ve 14 d’octubre Casa Mediterráneo trasllada el seu cicle de conferències “Periodistes i el Mediterrani” a les aules de la Universitat Miguel Hernández, amb la finalitat d’acostar als alumnes del grau de periodisme l’actualitat internacional i el dia a dia de la professió periodística de la mà de destacats corresponsals nacionals.

En aquesta ocasió, l’espai comptarà amb la participació de Georgina Higueras veterana corresponsal d’El País a Orient Mitjà i Àsia. La cita donarà principi a les 11:00h a l’aula 4 de l’edifici Atzavares del campus il·licità de la UMH.

En una trobada amb alumnes i públic en general, Georgina Higueras exposarà la seua visió de l’actualitat i del periodisme hui dia, des de la seua experiència i perspectiva com a testimoni d’excepció de l’actualitat de les últimes tres dècades a Orient Mitjà i Àsia.

Sempre en primera línia de l’actualitat internacional, des de 1979, any en què va arribar a Pequín, Georgina ha sigut corresponsal de guerra a Cambodja, l’Afganistan, el golf Pèrsic, Txetxènia, Geòrgia i la segona contesa del Líban en 2006. També ha viscut com a testimoni el asecenso de Putin al poder a Rússia després de la desfeta de Yeltsin, i entre altres esdeveniments, ha sigut enviada especial a diferents llocs de la Terra per a donar compte de catàstrofes naturals. D’aquesta manera, va ser testimoni de les devastadores conseqüències del cicló de Bangladesh de 1991, del terratrémol d’Iran de 2003, del tsunami de Tailàndia de 2004 i del de Fukushima de 2011.

També ha cobert importants aconteceres històrics, com els magnicidis de Zia ul Haq, Benazir Bhutto, Rajiv Gandhi, i altres fets històrics com la matança de la plaça de Tiananmen.

La cita serà a les 11:00h i l’accés és lliure fins a completar aforament.