Diumenge que ve, dia 27 de setembre, es commemora el Dia Mundial del Turisme, per aquest motiu l’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat diverses activitats que es duran a terme els dies 26 i 27.

Cal destacar que enguany el Dia Mundial del Turisme està dedicat al ‘Turisme i Desenvolupament Rural’.

Pel que respecta al dissabte hi haurà Rutes del Modernisme amb dues empreses locals, també hi haurà rutes pel medi natural, en aquest cas una diürna portada a terme pels alumnes del taller d’ús de Birdwatching i una nocturna amb una empresa local.

Cal ressaltar que tant dissabte com diumenge d’11 a 14 hores en el llit del Riu hi haurà una doble activitat, Acosta’t a la cultura cervesera i passejos en cavall i burritas.

Finalment, per la qual cosa concerneix al dissabte dir que l’altra activitat seran visites guiades en el Museu Explora.

El diumenge repetirà la ‘Ruta Alcoi Modernista’ i a més hi haurà una visita al Cementeri monumental d’Alcoi i per les pintures rupestres de la Gerga. Per a acabar cal ressaltar que el MUBOMA realitzarà jornada de portes obertes amb visites guiades.

És necessària la inscripció prèvia per a totes les activitats excepte les que es realitzen en el llit del va riure. (En el cartell s’explica com realitzar-les).

Des de l’Oficina de Turisme d’Elx s’oferiran visites guiades gratuïtes pel centre històric i el Parc Municipal que tindran lloc el divendres 25 i el dissabte 26 al matí i a la vesprada (a les 11.30h i a les 17h), i el diumenge 27 només al matí a les 11.30h.

Les empreses de productes típics del Camp d’Elx, com l’Almàssera “El Tendre”, La Vaqueria del Camp d’Elx o Cellers Faelo, han volgut sumar-se a aquesta celebració amb ofertes especials per als clients que s’acosten a les seues instal·lacions durant aquest cap de setmana”.

L’almàssera “El Tendre” i la fàbrica de zapados Salvador Artesà ofereixen també visites guiades gratuïtes a les seues instal·lacions. Per part seua, Cellers Faelo ofereix una promoció especial per a la compra dels seus vins en fer la reserva d’alguna de les seues visites enològiques.

També, per al dissabte al matí s’ha programat una visita ornitològica guiada al Parc Natural del Fons, oferida per Avanzatour, empresa especialitzada en turisme actiu i desenvolupament rural, a un preu reduït de només 10€.

Altres activitats a destacar són les demostracions de l’ofici tradicional de palmerero, el dissabte i el diumenge a les 11.30 h en el Museu del Palmerar, o l’exposició fotogràfica “Ales en els aiguamolls del sud” en el Centre d’Interpretació del P.N. El Fons.

També altres empreses turístiques com el Jardí Hort del Capellà, Multiaventura Elx i Riu Safari Elx, ofereixen descomptes i ofertes especials durant el cap de setmana.

Més informació en la web de Visitelche: www.visitelche.com/dmt

La regidora de Turisme d’Elda, Lorena Pedrero, ha donat a conéixer els actes organitzats per a diumenge que ve i ha destacat que “un dels objectius del govern local és tractar potenciar i promocionar els recursos turístics que ofereix la nostra ciutat”.

Per a això, els museus de la ciutat celebraran una jornada de portes obertes, amb entrada gratuïta per a tots els visitants. Tant el Museu Arqueològic Municipal com el Museu del Calçat romandran oberts des de les 10.00 a les 14.00 hores. Es podran visitar de manera individual i lliure o en alguna de les visites guiades pel personal especialitzat.

Aquestes visites guiades es duran a terme a les 10.30 i a les 12.30 hores, amb una duració aproximada de 75 minuts, amb aforament limitat a 15 persones i amb les mesures de seguretat i higiene aconsellades per les autoritats sanitàries. Els interessats han de realitzar inscripción prèvia en l’Oficina de Turisme, per telèfon (966 980 300) o enviar un correu electrònic a turismo@elda.es

A més, i en paral·lel a les jornades de portes obertes en els museus, es duran a terme rutes turístiques gratuïtes i guiades a càrrec del personal de la Regidoria de Turisme “en les quals es visitaran llocs emblemàtics, com la Plaça de la Constitució, on se sitúa l’Ajuntament, el lloc en el qual va viure Emilio Castelar en la seua infància i els edificacions més singulars que es troben enl a Carrer Nou, per a finalitzar amb una explicació sobre ells, i més en concret sobre l’edifici del Casino Eldense com a testimoni de l’evolució de la nostra ciutat”.

Els tours o rutes se celebraran els últims quatre dies del mes de setembre (del 27 al 30) a les 11.00 hores, amb inscripció gratuïta en l’Oficina de Turisme i aforament limitat a 20 participants per torn. Les persones interessades poden telefonar a l’Oficina de Turisme o enviar un correu electrònic a turismo@elda.es