L’Aula Universitària de la UA a Saix acull a partir de demà divendres 5 d’octubre un cicle de cine dedicat al Thriller Espanyol Contemporani. El cicle està integrat per quatre sessions per a analitzar l’auge d’aquest gènere cinematogràfic al cine espanyol, amb quatre projeccions: El hombre de las mil caras (5 d’octubre); Cien años de perdón (11 d’octubre); Tarde para la ira (19 d’octubre); i Que Dios nos perdone (26 d’octubre).

Totes les sessions tindran lloc a la Casa de la Cultura de Saix a les 21.30 hores, amb entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Programa:

Divendres 5 d’octubre

El hombre de las mil caras. Direcció: Alberto Rodríguez

Sinopsi

Francisco Paesa (Eduard Fernández), ex agent secret del govern espanyol, responsable de l’operació contra ETA més important de la història, es veu embolicat en un cas d’extorsió en plena crisi dels GAL i ha de fugir del país. Quan torna anys després està arruïnat. En aquestes circumstàncies, rep la visita de Luis Roldán (Carlos Santos), exdirector general de la Guàrdia Civil, i de la seua dona Nieves Fernández Puerto (Marta Etura), que li ofereixen un milió de dòlars si els ajuda a salvar 1.500 milions de pessetes sostrets a l’erari públic. Paesa veu llavors l’oportunitat de venjar-se del govern espanyol, i fa una operació magistral amb la col·laboració del seu inseparable amic Jesús Camoes (José Coronado).

Dijous 11 d’octubre

Cien años de perdón. Direcció: Daniel Calparsoro

Sinopsi

Un matí plujós, sis homes disfressats i armats assalten la seu central d’un banc a València. El que semblava un robatori net i fàcil ràpidament es complica, i res eixirà com estava planejat. Això provoca desconfiança i enfrontament entre els dos líders de la banda, “l’Uruguaià” i “el Gallec”. Però què és exactament el que cerquen els atracadors?

Divendres 19 d’octubre

Tarde para la ira. Direcció: Raúl Arévalo

Sinopsi

Madrid, agost de 2007. Curro entra a la presó després de participar en l’atracament a una joieria. N’era el conductor, i l’únic detingut pel robatori. Vuit anys després ix de la presó amb ganes d’emprendre una nova vida al costat de la seua nóvia Ana i el seu fill, però es trobarà amb una situació inesperada i amb un desconegut, José.

Divendres 26 d’octubre

Que Dios nos perdone. Direcció: Rodrigo Sorogoven

Sinopsi

Madrid, estiu de 2011. Crisi econòmica, moviment 15-M i milió i mig de pelegrins que esperen l’arribada del Papa conviuen en un Madrid més calorós, violent i caòtic que mai. En aquest context, els inspectors de policia Alfaro (Roberto Álamo) i Velarde (Antonio de la Torre) han de trobar el que sembla ser un assassí en sèrie com més prompte millor i sense fer-hi soroll. Aquesta caça contrarellotge els farà adonar-se d’alguna cosa que mai havien pensat: cap dels dos és tan diferent de l’assassí.