El Festival de Cinema d’Alacant segueix ampliant les seues fronteres i es promocionarà en el certamen de cinema espanyol de la ciutat escocesa d’Edimburg el ESFF, Edinburgh Spanish Film Festival. En aquest festival es projectarà una selecció de curtmetratges de l’última edició del Festival d’Alacant.

Els curts del Festival de Cinema d’Alacant es projectaran dissabte que ve 6 d’octubre a les 15:05 en l’Edimburg Filmhouse dins de la secció «Tard en curt». Els curtmetratges seleccionats per a aquesta vetlada són: Ipdentical de Marque Hortes; Diferents de Josevi García Herrero; Vesprada per a l’esbarjo de Pablo Dolent; Guerra Invisible de Bernardo Hernández Conejero; Desgate d’Adán Denada; Custòdia compartida de Carlus Fábrega i 3 Grams de Fe de José A. Campos.

El director del certamen alacantí, Vicente Seva, acudirà a la cita a Edimburg per a promocionar internacionalment el Festival de Cinema d’Alacant durant la presentació d’aquest cicle de curtmetratges.

El Edinburhg Spanish Film Festival és un certamen que compleix el seu 5ª edició amb l’objectiu de promocionar el cinema espanyol en la capital escocesa; l’esdeveniment col·labora amb el Festival de Cinema d’Alacant per primera vegada enguany. “Gràcies als festivals internacionals de cinema les pel·lícules i curtmetratges espanyols tenen un canal més de promoció” ha apuntat el director del Festival de Cinema d’Alacant, Vicente Seva.

El Festival de Cinema d’Alacant va explicar en la seua passada edició amb el Edinburhg Spanish Film Festival com convidat. Fins a Alacant es va desplaçar la seua directora Mariam A. Aréchaga. Aquesta no és la primera vegada que el Festival de Cinema d’Alacant rep certàmens convidats. En 2014, el festival va comptar amb la presència del Festival de Cinema Español a Londres amb qui va signar un acord de col·laboració per a promocionar internacionalment les cintes premiades. L’any 2016, el certamen convidat va ser el Festival de Cinema Español a Berlín, qui va presentar a Alacant un cicle de pel·lícules documentals.

Tal com ha explicat el director, Vicente Seva; “aquestes col·laboracions serveixen per a enriquir la programació del Festival d’Alacant amb treballs que han sigut projectats en altres països; a més és una excel·lent oportunitat per a promocionar Alacant a nivell internacional”.

El Festival de Cinema d’Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament i altres empreses col·laboradores.