Sota el lema ‘El patrimoni natural de la província d’Alacant’, l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert està duent a terme les primeres ‘Residències Petricor Tabarca 2022’, un pioner projecte d’investigació per a artistes escènics.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat que “és una gran satisfacció veure com fa els primers passos aquesta iniciativa cultural nova amb la qual l’Institut Gil-Albert crea el primer espai propi per a la col·laboració i el desenvolupament artístic recolzat per la Diputació d’Alacant en un lloc tan especial com és l’illa de Tabarca”.
La proposta té la finalitat de proporcionar un punt de trobada per a crear noves sinergies entre creadors de diferents disciplines –circ, teatre i dansa- i desenvolupar estudis en el marc de la convivència i el respecte cap al patrimoni natural i mediambiental. Durant quinze dies, Tabarca serà l’escenari d’aquesta singular activitat el tancament de la qual tindrà lloc diumenge que ve 16 d’octubre amb una mostra en format escènic dels treballs realitzats. L’acte, per al qual encara no s’ha concretat horari i ubicació, serà gratuït.
Per a la selecció dels projectes es va tindre en compte la seua originalitat i viabilitat, als artistes i l’adequació de la línia d’investigació proposada a la temàtica triada en aquesta primera edició. Així, es van formar sengles equips de cinc persones, quatre relacionades amb les arts escèniques i una cinquena vinculada a una altra disciplina com la biologia, la fotografia o el cinema. Cada grup disposa de 4.500 euros d’ajuda per a la seua estada a l’illa en concepte d’assignació de residència per les despeses de manutenció i trasllats.
La investigació titulada ‘Vida. Sis sentits entre ventre i cartílag’ és un treball de Jessica Martínez al costat de Luis López Casero, Clara Crespo, María Begoña Santalices i Amparo Urieta. El seu enfocament se centra en la creació de l’espai sonor mitjançant la composició de peces basades en el registre sonor de l’illa. “Airaferma” és l’altre projecte guanyador i en ell treballa la seua creadora, Federica Fasano, al costat de Asun Noales, Rosa Castillo, Carlos Fernández Fuentes i Miguel Ángel Sánchez Agulló amb l’objectiu de posar en valor la necessitat extrema de la protecció mediambiental i el desenvolupament sostenible des del prisma artístic.
Comentarios