El Departament d’Innovació i Formació Didàctica de la Universitat d’Alacant posa en marxa la primera jornada CinedUA, que conjumina cinema, llenguatge i perspectiva de gènere, organitzada per la professora Natalia Contreras de la Llave i amb la col·laboració de l’Aula de Cinema i Audiovisual i l’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere (IUIEG).
La jornada comença dijous que ve, 9 de novembre, a les 10 hores, en la sala d’actes de la Facultat d’Educació, amb la participació de dones cineastes i docents expertes que abordaran la importància del cinema com a eina didàctica, la igualtat en l’educació a través de l’alfabetització cinematogràfica i la importància del cinema per a la visibilització de dones referents de la nostra història.
Obrirà la trobada Paqui Méndez, presidenta de l’Associació per la Coeducació i cineasta especialista en perspectiva de gènere, amb la ponència “Cine y coeducación”. Seguirà, a les 11 hores, “Cine y lenguaje”, amb Susana Pastor, professora de Lingüística de la Universitat d’Alacant (UA). I finalitzarà el programa matinal de la jornada amb la xarrada “Lenguajes para contar el fin del mundo: creación de un cortometraje desde un enfoque transmedia en el aula de Lengua Castellana y Literatura”, a càrrec de Paulina del Collado, llicenciada en Llengua i Literatures Hispàniques per l’UNAM i guionista graduada del Centre de Capacitació Cinematogràfica. A la vesprada, l’esdeveniment es trasllada a la Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) per a rebre la directora Laura Hojman, que presentarà el seu documental nominat al Goya 2022 A las mujeres de España, María Lejárraga. L’entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l’aforament de l’espai.
Comentarios