El Teatre Principal d’Alacant dóna la benvinguda al mes de març i exhibeix el dissabte 1 un títol indiscutible, “Divines paraules”, de Valle Inclán. En aquesta ocasió amb dramatúrgia i direcció de José Carlos Plaza, i un repartiment de vertigen que componen Maria Isasi, Javier Bermejo, Alberto Berzal, María Heredia, Chema León, Carlos Martínez-Abarca, Ana Marzoa, Diana Palazón, Luis Rallo, José Luis Santar i Consuelo Trujillo. A través d’un llenguatge exuberant i inventat mescla de l’expressionisme, impressionisme i un llenguatge poètic d’una bellesa insuperable, que aconsegueix que la prosa es convertisca en música.

El dimecres 4 de març arriba el Gran Circ Acrobàtic de la Xina «Dream Journey», que presenta un espectacle de gran format amb un desplegament de color. Una història que trasllada a un univers on la màgia està a tot arreu, comptada a través de la dansa, l’expressivitat dels i les artistes participants, entre l’espectacularitat i el minimalisme, amb malabars, acrobàcies, coreografies al ritme de la música d’aires orientals, el colorit dels vestits i de les llums… Una proposta capaç d’atraure a tots els públics, i especialment, al més familiar.

Un altre gran concert es cola en la programació de primavera. El Consorci farà les delícies del seu fidel públic amb aquest concert titulat “El Consorci…eres tu”. La cita és el dijous 5 de març. El Consorci és el grup vocal per excel·lència del nostre país. Les seues magnífiques veus, amb un empastament i una qualitat sense igual, els van portar a conquistar un Grammy Llatí. En aquest concert, podrem escoltar una selecció de les seues 50 millors èxits i dos grans temes inèdits.

El 7 de març, per a de celebrar el Dia Internacional de la Dona tindrem una altra de les cites imprescindibles per a qualsevol amant de les arts escèniques. “Juana” és la producció que retorna a Aitana Sánchez-Gijón a les taules del Principal amb un espectacle amb dramatúrgia de Juan Carlos Rubio i direcció artística i coreogràfica de Chevi Muraday, qui també intervé en l’elenc al costat de Carlos Beluga, Maximiliano Sandford i Alberto Velasco.

“La Bella Dorment” és sens dubte un dels ballets més representats en els Teatres de tot el món. El Principal no és una excepció, encara que sens dubte aquesta representació serà una de les més especials de l’any per als amants del gènere. A la qualitat i la bellesa d’aquesta peça, s’uneix aquesta vegada la volta de l’orquestra al Ballet. El fossat del Teatre Principal d’Alacant s’obri per a interpretar una de les obres clau de la dansa clàssica, “La bella Dorment” de Piotr Ilich Txaikovski, interpretada per la companyia St. Petersburg Festival Ballet al costat de l’Orquestra “Olympic Symphony Orchestra” . Serà el dimarts 10 de març.

A més aquest bloc de programació inclou l’espectacle musical “Rhapsody of Queen” els dies 12 i 13 de març. Quatre cantants internacionals i una gran banda de rock interpretaran els èxits més importants de Queen, acompanyats per un gran desplegament tècnic i visual per a no deixar indiferent a ningú. Un espectacle per als amants de la mítica banda i del rock amb majúscules, però també per als qui gaudeixen amb la màgia d’un espectacle en viu ple d’energia.

El diumenge 15 de març el teatre presentarà un concert homenatge “Recordant a Montserrat Caballé” en el qual gaudirem de les cançons més emblemàtiques d’aquesta llegenda de la música, de la mà de la seua filla, Montserrat Martí Caballé i “Els xics del Cor”. Un concert únic en el qual s’uneix el llegat de la Diva a través de la seua filla i la frescor i la màgia en les veus de l’aclamada coral.

“Trudy Lynn & Her Blues Usa Band” que és considerada la primera dama del blues soul de Houston i l’hereua emocional de Etta James i Koko Taylor, Trudy Lynn ens visita acompanyada del armonicista Steve Krase. Amb tretze discos publicats en solitari, cinc nominacions als Blues Music Awards i membre del Saló de la Fama de la Música de Houston, ens acompanyarà el dimecres 18 de març.

Els espectacles d’humor, Leo Harlem que torna a Alacant el 19 i 20 de març amb el seu espectacle “Deixa que et compte”, en el qual fa un recorregut pels millors monòlegs de tota la seua trajectòria. El públic riurà a riallades escoltant els textos més hilarants del còmic, en una compilació preparada per a triomfar.

El Principal porta enguany també la famosa òpera “Don Giovanni” de W.A Mozart dimarts que ve 24 març. Aquest llibret de Lorenzo dóna Posa’t inspirat en l’obra “El convidat de pedra” de Tirso de Molina conta la història del seductor Don Giovanni, a la Sevilla del segle XVII. Una producció de la prestigiosa companyia Opera2001 amb solistes de renom internacional.

Per a celebrar el Dia Mundial del Teatre arriba l’obra “La Força de l’Afecte” de Larry McMurtry una obra commovedora sota la direcció de Magüi Mira a partir de l’adaptació teatral de Dan Gordon, en dues sessions, podreu gaudir-la el dijous 26 i el divendres 27 de març. Dirigida per Magüi Mira amb un repartiment de luxe format per Lolita Flores, Luis Mottola, Antonio Hortelano i Marta Guerras.

Continuem amb més humor. “El sentit de l’humor. Dos ximples i jo” que porta a José Mota, Florentino Fernández i Santiago Segura el 28 de març al Principal. Aquest divertit espectacle ja ha esgotat les localitats.

El diumenge 29 de març tindrem una de les comèdies de més èxit en tot el planeta “Per davant i per darrere / per davant i per darrere”, una declaració d’amor cap al món del teatre. Traduïda a 28 idiomes, representada en 50 països diferents des de la seua estrena a Londres i vista per més de 12 milions d’espectadors a tot el món, en 2019, aquesta nova versió arriba en una funció bilingüe (castellà i valencià), disposada al fet que el públic no pare de riure.