Aquesta mateixa setmana comença la nova programació del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB), integrada per tretze propostes, del febrer al juny.
El programa es va inaugurar el dimecres 22 de febrer, amb la conferència «Memorias de la dictadura. Êthos represor Êthos represor y Êthos experto en el Servicio de Inteligencia de la Prefectura Naval Argentina», al CeMaB (Facultat de Filosofia i Lletres III), a càrrec d’Alejandra Vitale (Universitat de Buenos Aires), especialista en Retòrica i Anàlisi del Discurs que ha estudiat durant anys els arxius de la repressió a l’Argentina.
El mes de març inclou sis cites. La primera serà un diàleg amb el poeta peruà Antonio Cillóniz que inclourà la lectura de poemes, el 14 de març a les 10.15 hores al CeMaB. A continuació tindrem un diàleg entre Edgardo Dobry (Universitat de Barcelona) i Santiago Fillol (Universitat Pompeu Fabra), el 16 de març, a les 12 hores al CeMaB, titulat «Cómo (NO) llevar al cine una clásico de la literatura», a propòsit de la recent estrena de la pel·lícula Matadero. Les jornades Les Lectures del Poeta, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, els dies 20 i 21 de març, serviran de marc per a la presentació de les noves seccions del Fons Benedetti en la web del CeMab (de 12 a 14 h, el dia 20 de març, i de 10 a 12 hores, el dia 21. CeMaB). El març continuarà amb les Jornades Unicòmic, que enguany compleixen 25 anys i que tindran lloc del 23 al 25 de març (a la Seu Ciutat d’Alacant); i la I Jornada de Docència i Investigació Teatrals a la UA, el 27 de març de 10 a 14 hores, amb motiu del Dia Mundial del Teatre. El mes acabarà amb la presentació del llibre de Carmen Alemany Textos inéditos e inconclusos de Miguel Hernández, el 30 de març a les 19.30 hores a la Seu Ciutat d’Alacant.
L’activitat d’abril tindrà format en línia: l’escriptora costa-riquenya Catalina Murillo farà una xarrada taller titulada «Quién es yo: estrategias para incentivar la narrativa personal en la infancia y adolescencia».
El programa continuarà al maig amb la II Jornada d’Educació Literària Infantil a l’Amèrica Llatina, en format en línia el 4 de maig; i el dia 10, amb la presentació de la recopilació de textos de Pablo Neruda titulada Escrito sobre España, a càrrec de José Carlos Rovira i Abel Villaverde, editada per la UA i la Universitat de Talca cinquanta anys després de la mort del poeta (Seu Ciutat d’Alacant, 20 hores). El seminari internacional L’Ofici d’Escriure: les Relacions entre Periodisme i Literatura en l’Àmbit Iberoamericà s’impartirà els dies 15 i 16 de maig de manera conjunta entre la UA i la UMH.
La programació conclourà el mes de juny amb el IV Seminari Internacional Teatre i Història a Amèrica Llatina: Perspectives Metodològiques per al Segle XXI (6 i 8 de juny, en modalitat en línia) i una nova sessió del cicle Trobar-se en la Paraula, amb les escriptores Cecilia Eudave i Patricia Esteban Erlés, el 16 de juny a les 19 hores, a la Seu Ciutat d’Alacant.