La programació de cultural de la UA (ACUA) per a aquest segon quadrimestre del curs començarà el pròxim divendres que ve 7 de febrer a les 20 hores amb la projecció de la pel·lícula Mirando al Mar, l’últim treball del cineasta alacantí i també treballador de la UA Ángel Puado. La projecció tindrà lloc a la sala d’actes de la Facultat d’Educació, amb entrada per invitació (en el punt d’informació cultural PIC. Baixos del Paranimf) i retrà homenatge a l’actriu Chelo Oñate, una de les protagonistes del film, que fa poc temps que ens ha deixat.

Mirando al Mar, estrenada al maig del passat any en el Festival de Cinema d’Alacant, és una pel·lícula sobre dues vides que es creuen al final del camí per a començar a emprendre’l de nou. Ángel, el protagonista, és un madrileny que passarà uns dies a Alacant i coneix Chelo, qui trastocarà la seua vida. Entre els dos naix un romanç que Ángel veu com l’última oportunitat de ser feliç. Rodada al Campello i voltants, compta amb un equip eminentment alacantí. Està interpretada per Chelo Oñate, Paco Escribano, Sofía Pena, Jaques Galipienso, Fele Pastor, María Díaz, Elena Candela, Tomás Mestre, Paco Revilla, M. Ángeles Ceballos, Ana Peiró, Amparo López, Teresa Soler, Inma Serrano i Cristina Álvaro.

«La millor notícia d’aquesta pel·lícula és que s’oblida dels anys i pensa en les persones. Ajuda a descobrir què ocorre en alguns passatges de la nostra vida, a comprendre que hi ha moments en què els anys del DNI no tenen res a veure amb aquestes persones», apunta Paco Escribano, actor de 70 anys establit a Alacant. Chelo Oñate Díaz, que als seus 86 anys va coprotagonitzar la pel·lícula i que ha sigut actriu de l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant, ens va deixar el mes de desembre passat.

Ángel Puado Veloso 

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, ha fet diversos cursos formatius sobre guió cinematogràfic i curtmetratges, direcció i producció de curts de ficció, creació de sèries de televisió o realització de videoclips, entre d’altres. Ha participat més d’una vintena de curtmetratges, diversos videoclips i audiovisuals, ha escrit diversos guions de curts i la novel·la Días grises. Va estrenar el seu primer llargmetratge El perro naranja l’any 2013, al qual va seguir 9 bares el 2016, En el aire i, Mirando al Mar, el 2019.