Dimecres passat va tindre lloc l’acte inaugural de la IX Setmana Cultural del Conservatori de Música on l’investigador local Joaquín Navarro va enaltir la importància de la música en la vida i obra de l’il·lustre investigador i arqueòleg villenense José María Soler.

La Setmana Cultural del Conservatori Professional de Música de Villena se centra enguany en la figura del distingit José María Soler. La seua figura va ser l’eix central de la conferència inaugural en la qual Joaquín Navarro García va desgranar la importància de la música en la vida i obra del geni villenense, una faceta cultural molt menys coneguda, però igual d’interessant i prolífica, com la d’investigador o arqueòleg.

El dijous va prosseguir les activitats amb una jornada flautística on els concerts de l’alumnat es combinen amb una exposició de la història d’aquest instrument, una Masterclass o una exposició d’Apps musicals. Serà en el Saló de Dansa de la Casa de Cultura a partir de les 15.45 hores. A aqueixa mateixa hora se celebren un intercanvi de l’aula de violí-viola i un concert titulat “Genis del piano”.

Les Olimpíades Musicals i el concert de joves promeses de vent-metall i piano també van tindre lloc aqueixa mateixa vesprada. “Cal agrair el gran treball realitzat pel Conservatori per a organitzar aquesta setmana cultural i convidar a la ciutadania al fet que vinga als concerts de joves músics”, ha indicat la regidora de Cultura, Conchi Beltrán.

El divendres el plat fort va ser el Concert en Família a partir de les 19 hores en el Teatre Chapí a càrrec de la Banda grup Dimarts que dirigeix Juan Salvador Bañón. Hi haurà espai també per a la dansa clàssica a més de la xarrada-col·loqui “El meu futur musical” a càrrec d’antics alumnes del centre.

El dilluns 15 d’abril té lloc un taller per a millorar l’actitud escènica a càrrec de la psicòloga Marta G. Garay, fundadora de “Impulsar-te Psicologia”. “Els músics tenen moltes vegades problemes amb la por escènica i el lenguage corporal”, ha indicat el president de l’AMPA José Juan qui ha assenyalat que “quan els xiquets s’atabalen per la càrrega de treball el primer que es planteja és que deixen la música i no és el més oportú”.

LLas diverses activitats es prolonguen fins al dimecres 17 d’abril quan culminaran amb el Concert de Clausura en el Teatre Chapí a càrrec del Grup Divendres que dirigeix Eloy Lorente. “És una setmana preparada amb moltíssim temps i afecte amb quantitat d’audicions i concerts on les classes lectives se substitueixen per altres activitats formatives per als 300 alumnes i alumnes que acudeixen al Conservatori”, ha sentenciat el seu director, José Fernando Sirera convidant a la població a acudir als diferents actes.