La Mostra de Teatre Amateur Vila d’Ibi arriba a la seua 26a edició amb un cartell d’excepció que emplaça als amants de les arts escèniques a gaudir del certamen. La programació donarà principi aquest divendres, 21 d’octubre i, un any més, excel·lents actors i actrius amateurs del panorama nacional oferiran la seua millor interpretació per a alçar-se amb els premis del ja reconegut concurs artístic.
L’Ajuntament d’Ibi i el Centre Cultural Salvador Miró, en col·laboració amb la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura i les agrupacions locals Grup Teatral “Font Viva”, Ayusteatro i Associació Cultural de Teatre “Ni pa hui ni pa demà”, organitzen aquest certamen cultural que se celebrarà a Ibi els dies 21, 22, 23, 28 i 29 d’octubre de 2022.
Cinc companyies i grups de teatre procedents de Vigo, Madrid, Albalat dels Sorells i Elx posaran en escena les obres seleccionades per a participar en el certamen que tindrà lloc en l’escenari del Centre Cultural Salvador Miró. El preu de l’entrada per a cadascuna de les obres és de 3 €, amb la possibilitat d’adquirir un bo per a les cinc sessions a un preu de 10 euros. Les entrades estan ja a la venda en el Centre Cultural en horari de 9:30h a 13:30h i de 15:30h a 21:00h. El dia de l’obra s’obrirà la taquilla una hora abans de la funció.
Aquest divendres, 21 d’octubre, a les 22:00h, arranca la Mostra amb «Any 0 Abans de Crist», una obra de teatre en clau d’humor anglés a l’estil de Monty Python. Dirigida per Jesús Cobián Vázquez i interpretada pels gallecs Allegro Teatre, arranca la història des que es coneixen María i José, narrant mitjançant un brillant humor absurd com es desenvolupa la seua relació i acabant amb el naixement del xiquet Jesús. Tot tractat amb summe respecte, però amb molt d’humor.
El dissabte, 22 d’octubre, a les 20:00h, els madrilenys Espai Teatre Creixement interpretaran l’obra “Incendis”, sota la direcció d’Adolfo Del Riu. Amor i horror, supervivència i mort, víctimes i botxins, victòries i derrotes se succeeixen en aquesta meravellosa obra que relata la vida de Nawal Marwan, abans i després de la seua mort. Una vida dura com la de tots els que l’envolten, en una terra hostil devastada per l’enfrontament bèl·lic.
El diumenge 23 d’octubre, a les 20:00h, és el torn dels il·licitans Atrote Teatre que, amb l’obra escrita per Carlos Macià “El Quixot dels inferns”, captivaran al públic amb un joc de teatre dins del teatre, un laberint d’identitats i falsos records centralitzats en la figura d’un ancià malalt d’alzheimer que es cree El Quixot i l’amistat amb el seu cuidador. Una muntanya russa d’emocions, entre la comèdia més absurda i el dolor més humà i profund.
Stres de Quatre, d’Albalat del Sorells (València), arribaran al Centre Cultural amb “Cantant sota els beles” el divendres 28 d’octubre, a les 22:00h. Aquesta obra d’Antonio Álamo, dirigida per Javier Sahuquillo, ens trasllada a la Salamanca de 1936, al primer acte inaugural del que després seria el Franquisme. Aquell dia, anomenat dia de la raça, com en un western castís, es van enfrontar dos homes, però no a colp de pistola, sinó disparant les seues llengües.
L’última de les obres porta per títol “Huanita” i està interpretada per la companyia Teatre en Construcció d’Elx. Aquesta obra prevista per al dissabte 29 d’octubre, a les 20:00h, està a cavall entre la moderava d’art, el teatre de l’absurd i el drama. Es tracta d’una profunda reflexió sobre la família, la culpa, l’educació dels fills i el descobriment personal. Veneçuela i els anys posteriors a la segona guerra mundial, sota una original estètica, seran el marc de desenvolupament d’aquesta història que aconseguirà despertar totes les emocions del públic.
L’acte de lliurament de premis del certamen se celebrarà el dissabte 5 de novembre, a les 20:00h, en el Centre Cultural Salvador Miró i l’entrada serà gratuïta fins a completar l’aforament de la sala.
Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ibi i les entitats col·laboradores conviden a tot el poble d’Ibi i veïns de la comarca a assistir a aquest certamen cultural per a gaudir de la màgia que el teatre ofereix als seus espectadors.