Torna el Ensemble de la Mediterrània que manté una vinculació especial amb el Auditori i Centre Cultural de La Nucia. El Ensemble de la Mediterrània és la formació orquestral nascuda de l’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant, igualment vinculada artísticament al Auditori de la Mediterrània, que en mans del mateix director Francisco Maestre, continua oferint als joves, i fins i tot des de la infància pròxima a l’adolescència, la possibilitat d’integrar-se en una orquestra jove i sobretot un camí de creixement musical a través d’assajos d’un repertori orquestral apropiat per a l’edat dels intèrprets i de concerts en diferents escenaris, especialment a la província d’Alacant.
El programa del Concert de Cap d’any del divendres 30 de desembre a les 20.30 h. tindrà picades d’ullet atractives per a un concert de cap d’any i amb el qual acomiadar un any, en una nit molt pròxima, vespra de Nit de cap d’any, al moment de donar la benvinguda al nou any 2023. A més, aquest concert del Ensemble de la Mediterrània s’inscriu dins del cicle del XIII CIM – Clàssic Internacional de la Mediterrània.
Precisament l’any vinent 2023 el Ensemble de la Mediterrània tornarà a viatjar a Viena per a participar en el Festival Summa Cum laude de Viena on ha aconseguit un segon premi en 2022, on ha participat per primera vegada amb aquesta denominació al juliol d’enguany. Uns dies abans de viatjar a Viena, el Ensemble de la Mediterrània ha interpretat el repertori amb el qual anava a actuar en Musikverein, una de les sales més famoses del món, que cada any acull el Concert d’Any Nou, en el Auditori de La Nucia. L’anterior formació, l’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant, de la qual naix el Ensemble de la Mediterrània, amb suport a Viena de l´Auditori de la Mediterrània, es va alçar amb el primer premi en aquest mateix festival que té les seues fases de competició en la mítica sala vienesa de Musikverein en tres edicions, concretament en les edicions de 2015, 2016 i 2018.
El Concert de Cap d’any és el tancament artístic de l’any 2022. Francisco Maestre és un dels col·laboradors artístics, al costat d’ors creadors, intèrprets i artistes, del Auditori de la Mediterrània, de La Nucia, des de fa una dècada.
Entrada gratuïta amb invitació a recollir en les taquilles del Auditori i Centre Cultural de la Nucia.