El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Torrevieja, Antonio Quesada, ha presentat el 67é Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia de Torrevella que, per segon any consecutiu, se celebrarà sense fase competitiva i amb totes les seues gales d’exhibició.

L’històric recinte de les Eres de la Sal tornarà a ser l’escenari d’aquest certamen que compleix la seua seixanté setena edició, del 18 al 24 de juliol, donant principi totes les vetlades a les 22.30 hores, i que comptarà amb un aforament diari d’al voltant de 1.000 persones.

El diumenge, 18 de juliol, començarà el Certamen amb la cerimònia inaugural, sota el títol “UN PASSEIG AMB RICARDO LAFUENTE”. Organitzat per l’associació musical 3MAP, sota la direcció artística de María del Carmen Ortigosa i Francisco Andréu Lafuente, els qui han encarregat l’orquestració d’algunes de les obres del Mestre, a més dels set poemes d’amor.

Concert d’obertura a càrrec de la Mediterranean Simphony Orchestra, dirigida per José Vicente Pérez, amb l’actuació dels solistes:

Facundo Muñoz, tenor.

Lucas Groppo, baríton.

Conchita Pérez Boj, soprano.

El dilluns, 19 de juliol, se celebrarà el VIII CERTAMEN INTERNACIONAL D’HAVANERES PER A SOLISTES LÍRICS. El regidor de Cultura ha destacat la gran satisfacció de poder comptar en aquesta edició amb un gran nombre de cantants lírics inscrits, que han superat la trentena, procedents de tota Espanya i d’altres països com el Japó i França.

El dimarts, 20 de juliol, les Eres de la Sal acollirà la GALA DE CORALS DE TORREVELLA, en la qual participaran totes les corals de la ciutat que tenen participació en el Certamen amb caràcter habitual. Intervindran:

Cor i Orquestra Maestro Ricardo Lafuente.

Coral Manuel Barberá.

Massa Coral José Hódar.

Orfeó de Torrevellla.

Coral Francisco Vallejos.

El dimecres, 21 de juliol, es representarà l’espectacle CUENTAME I CANTA’M UNA HAVANERA, a càrrec del baríton Luís Santana, l’actriu María Galiana, el pianista Víctor Carbajo i el Cor Simfonia de l’Escola Coral Municipal, dirigits per Selena Cancino.

El dijous, 22 de juliol, hi haurà una gala d’exhibició amb la participació del

Cor Mestre Casanovas, de Torrevieja, i el Cor de Veus Greus Quercus Robur (Villarobledo, Albacete).

El divendres, 23 de juliol, serà el torn d’una gala coral amb el Cor Landarbaso Abestbatza (Errentería, Guipúscoa) i el Cor Jove Amics De la Unió (Granollers, Barcelona)

Ja el dissabte, 24 de juliol, se celebrarà la Gala de Clausura a càrrec de la Unió Musical Torrevejense, amb l’actuació dels solistes locals Francisco Moreno, Nuria Maddaloni, Lucía Rodrigo i Víctor Alcanyís, sota la direcció de Carlos Ramón Pérez, director de la UMT.

El pressupost total d’aquesta edició del Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia de Torrevieja ascendeix a 182.000 euros.

LA PLATJA DEL CURA ACOLLIRÀ EL DISSABTE, 3 DE JULIOL, LA 26a EDICIÓ D’HAVANERES A la PLATJA

Torrevella recupera les populars Havaneres a la Platja després que l’any passat no poguera celebrar-se per motius del COVID-19. Enguany, en la seua vint-i-sisena edició, tornaran el dissabte, 3 de juliol, a les 22.00 hores, en la cèntrica platja del Capellà. Comptarà amb les actuacions del Grup Moray, el Grup Ànima de Sal i el reconegut Cor de Julio Pardo (Cadis).

Antonio Quesada ha explicat que per a la celebració d’aquest esdeveniment es procedirà al parcelamiento de la platja del Capellà, amb un màxim de 4 persones per parcel·la. Així mateix, estaran controlats els accessos i el recinte per efectius de Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil.

EL 22 I 23 DE JULIOL, COINCIDINT AMB EL CERTAMEN, SE CELEBRARÀ EL VI CONGRÉS INTERNACIONAL DE L’HAVANERA

El VI Congrés Internacional de l’Havanera es desenvoluparà els dies 22 i 23 de juliol, en format telemàtic (via streaming) des del ambigú del Teatre Municipal de Torrevella, estant organitzat pel Patronat Municipal d’Havaneres en col·laboració amb la Seu Universitària de Torrevella de la UA.

En el congrés es presentaran ponències i comunicacions a càrrec d’especialistes d’universitats espanyoles i llatinoamericanes, conservatoris de música i diverses entitats docents i acadèmiques.

Les línies temàtiques sobre les quals es desenvoluparà el Congrés seran:

-Origen i gènesi de l’havanera

-Desenvolupament de l’havanera

-Principals manifestacions de l’havanera

-L’havanera a Llatinoamèrica

-La lletra de les havaneres

-Torrevieja i el Certamen d’Havaneres

-L’havanera a Espanya

-L’havanera com a Patrimoni

-La història i l’havanera

-L’havanera en el context de la música coral.

Des del Patronat d’Havaneres es convida a participar a tota la comunitat coral de la ciutat, ja que és una ocasió que no s’ha de desaprofitar per a ampliar els coneixements d’aquest gènere tan nostre i del qual encara queda molt per descobrir. Un congrés que compta també amb la participació directa d’entitats com l’Associació espanyola de directors de Cor (AEDCORO).

El VI Congrés Internacional de l’havanera estarà obert a estudiants i titulats de Llicenciatura, Grau, Màster i Doctorat d’Història i Ciències de la Música, d’Història de l’Art, Literatura, Història, Filologia i altres titulacions afins; estudiants i titulats d’ensenyaments professionals i superiors de música; professionals en actiu en l’àmbit de l’ensenyament musical, de la direcció coral, de la documentació, de la gestió i de la interpretació.