DEPEDRO és el projecte musical de Jairo Zavala, iniciat en 2008 amb el disc “Depedro” gravat amb la banda estatunidenca CALEXICO en Tucson  (Arizona), col·laboració que continua al ser presents en tots els discos fins ara i es fa mútua al ser el guitarrista de la banda.
Des d’aquell moment fins hui el projecte transfronterer DEPEDRO ha bolcat influències musicals, estètiques i culturals de Llatinoamèrica, Àfrica, el Mediterrani o els Estats Units en una carrera musical que aconsegueix ja quatre discos llargs (“Depedro” “Nubes de pape” “La Increíble Historia de un Hombre Bueno” i “El Pasajero”), diversos Eps i singles, així com el documental “Casamance” sobre el seu viatge musical al Senegal al costat d’Ángel Carmona (radio3) de la realitzadora Paloma Zapata.
La seua música li ha portat als cinc continents, gires per tot el continent americà, els Estats Units, Mèxic, l’Argentina, centre Amèrica, el Brasil, Austràlia i Nova Zelanda, la Xina, Àfrica, tota Europa, Rússia…
Els seus discos estan publicats en més de 30 països. Les seues col·laboracions són amb músics de tot el món en diferents idiomes i procedents de moltes cultures, aqueix és un dels segells d’identitat de l’artista.
Teatre Calderón d’Alcoi | 10 Feb 2023 | 21.00 h
Localitats: 15 € / 12 €