La regidora de Biblioteca, Eva García i el director de Biblioteca i Arxiu, Paco Cebrián, han rebut als coautors del llibre “Metodologies participatives en l’ensenyament de la comunicació: experiències d’innovació docent en l’àmbit universitari”, els villenenses Antonio i Salvador Martínez Puche.
Aquesta obra coordinada per Lourdes Martínez Rodríguez i publicada per l’editorial Octaedre recopila diversos casos desenvolupats per professors de la Universitat de Múrcia. Les Festes de Villena es converteixen en un exemple didàctic per a la formació efectiva i innovadora de futurs professionals en diferents àrees. “Cal agrair el treball desenvolupat pels autors en el qual s’amplia la dimensió de les Festes de Moros i Cristians com a activitat sociològica i es difon el nom de Villena en l’àmbit universitari”, ha assenyalat la regidora de Biblioteca.
La donació suposa la culminació d’un procés que es va iniciar en 2014 amb la campanya Dia 4 Tot (el)cura, va tindre continuïtat en 2017-2018 amb l’activitat acadèmica que es va incloure en les jornades de Mayoma, organitzades per la Junta Central de Festes en dos instituts de Villena i a la Casa del Fester. D’aquesta manera es completa un cicle on comunicació, ensenyament, turisme i festes s’uneixen en aquesta interessant obra de consulta la qual passarà a integrar els fons bibliogràfics locals.
L’experiència local ve recollida en el primer capítol d’un llibre en el qual es descriu una experiència d’innovació docent duta a terme durant el curs 2017-2018 amb estudiants de 4t curs dels graus en Publicitat i Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Múrcia i el Grau de Turisme de la Universitat d’Alacant on Salvador i Antonio Martínez Puche treballen com a docents respectivament.
«La campanya publicitària dels Moros i Cristians de Villena de 2014 va ser la base per a treballar dins i fora de l’aula uns certs aspectes que pogueren donar-li continuïtat o plantejar alternatives en l’àmbit turístic i promocional, atenent enfocaments culturals, antropològics o inclusius. D’aquesta manera es continua construint la marca i el desitjat posicionament diferencial de les nostres celebracions respectant els seus senyals d’identitat», ha assenyalat Salvador.
Per la seua part Antonio Martínez Puche ha destacat que «el més rellevant de la donació no és la quantitat d’exemplars posats a la disposició de la ciutadania ni tan sols el preu del llibre, sinó el valor simbòlic i intangible que suposa fer accessible per a la seua consulta una experiència d’aprenentatge que demostra les potencialitats com a recurs pedagògic de les nostres Festes, més enllà del merament fester i festiu».
Comentarios