El poeta uruguaià Rafael Courtoisie, membre de número de l’Acadèmia Nacional de Lletres de l’Uruguai i membre corresponent de la Reial Acadèmia Espanyola, serà el protagonista d’una trobada a la llibreria 80 Mundos, demà dimarts 9 d’abril a les 20.15 hores, organitzada pel Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB) i el Consolat General de l’Uruguai a València.

L’acte comptarà amb la presència del catedràtic de literatura hispanoamericana Vicente Cervera (Universitat de Múrcia), qui presentarà, juntament amb el poeta, l’antologia titulada Los puntos sobre las íes (Amargord, 2019) i El libro de la desobediencia (Nana Vizcacha, 2018).

Rafael Courtoisie és membre de número de l’Acadèmia Nacional de Lletres de l’Uruguai i membre corresponent de la Reial Acadèmia Espanyola. Entre altres distincions, ha rebut el premi de la Fundació Loewe, el premi de Poesia del Ministeri de Cultura Uruguaià, el premi Fraternitat de Jerusalem, el premi Morosoli atorgat per la Càtedra Unesco, el premi internacional de Poesia Jaime Sabines, el premi plural de Poesia de Mèxic i el premi Blas de Otero a Espanya. La seua antologia Tiranos temblad va obtenir el premi de poesia José Lezama Lima (Cuba, 2013), i l’any 2014 va guanyar el premi internacional Casa de America de Poesía Americana (Madrid) pel llibre Parranda.

Poeta, narrador i assagista uruguaià nascut a Montevideo l’any 1958. És un dels escriptors més destacats del seu país en les últimes dècades. Va iniciar la carrera literària durant la dictadura militar del 1973. Va ser professor convidat a Florida State University, Birmingham University i Universitat de l’Uruguai. Ha format part i dirigit diverses antologies de poesia i ha actuat com a jurat en nombrosos concursos. És a més de conferenciant i periodista cultural, un brillant representant de la literatura llatinoamericana. Viatger incessant, ha recorregut llocs tan diversos com la selva amazònica i el desert del Nègueb. Part de la seua obra està continguda en els volums següents: Contrabando de auroras 1977, Tiro de gracia 1981, Tarea 1982, Orden de cosas 1986, Trovar clus 1987, Cambio de estado 1990, Textura 1994, Estado sólido 1996, Umbría 1999, Fronteras de Umbría i Música para sordos el 2002, Jaula abierta i Todo es poco el 2004.