El Centre Excursionista de Petrer compleix 65 anys d’història i ha preparat diverses activitats per a commemorar el seu aniversari, tal com han detallat Reme Millá, sòcia i coordinadora de les activitats del 65 aniversari i Manolo Ricote, vocal del col·lectiu.
Aquest dissabte 15 d’octubre, a les 18.30, en el Forn Cultural, s’inaugura una exposició fotogràfica del 65 aniversari del CEP, en la qual “veurem 48 imatges de les diferents seccions que té el centre com a escalada, ultratrail, muntanyisme inclusiu…”, ha explicat Millá que també ha precisat que, sobretot, hi ha fotos “partint dels 50 anys fins ara, és a dir, dels últims 15 anys”, encara que “hi ha algunes fotos en blanc i negre per a recordar els orígens”. Les fotografies han sigut facilitades pels socis de l’associació.
L’exposició, en la qual, segons Millá “es compta, a través de les imatges, la història de les dones i homes que formem part del CEE” podrà visitar-se del 15 al 31 d’octubre, de dijous a diumenge de 18 a 20 hores.
Per part seua, Manolo Ricote s’ha referit a una altra de les activitats commemoratives del 65 aniversari. Es tracta d’una marxa circular pel dia dels espais naturals, el 23 d’octubre, que han organitzat conjuntament amb la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana.
Ricote ha detallat que “eixim del pàrquing al costat del restaurant  Buenos Aires i fem la ruta dels Arenals amb explicacions mediambientals de tècnics de l’Ajuntament i Conselleria en diferents punts”. També ha afegit que “s’esmorzarà en Caprala i s’acabarà la ruta en l’Arenal del Almorxó, finalitzant amb un aperitiu als jardins del restaurant Buenos Aires”. L’hora de trobada és a les 7.30 del matí, començant la marxa a les 8.30.
El CEP també ha previst una variant més curta i senzilla per a aquelles famílies amb menors, ja que, en paraules de Reme Millá, “el futur és d’ells i han de conéixer els paratges de Petrer, han d’aprendre a respectar-los i l’única manera de fer-ho és veient, coneixent i gaudint”.
La participació en aquesta activitat és gratuïta per a les persones federades i tenen un cost de 8 euros per als no federats, podent inscriure’s a través de la pàgina de la federació (https://tienda.femecv.com/actividades-federativas/dia-de-los-espacios-naturales).
Ricote ha avançat que, al desembre, també hi ha programades una concentració de muntanyisme inclusiu i una jornada de convivència. I al gener una ultra trail.
PRIMERA CONFERÈNCIA TARDOR CULTURAL A PROPOSTA CEP
El regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha recordat que aquest divendres 14 d’octubre, a les 20.00 hores, en la sala d’actes de Caixapetrer, s’inaugura el XXV Cicle de conferències “Tardor Cultural” i precisament amb una conferència a proposta del Centre Excursionista de Petrer.
Es tracta de la conferència del periodista mediambiental José María Montero Sandoval, “Quan el planeta malalta”, on “ens parlarà sobre la importància de la preservació, la conservació i l’amor pel medi ambient, que és precisament el que ha portat per bandera durant aquests 65 anys aquest col·lectiu ací a Petrer”, ha manifestat Portillo.