L’Associació Terciari Avançat ha anunciat les empreses i institucions que seran reconegudes públicament pel sector terciari i per tant, seran guardonades en la pròxima X edició dels Premis Alfil que se celebrarà el pròxim 26 d’octubre. En està gal·la, que tindrà com a lema “El valor d’anar per davant”, s’aposta més que mai per la innovació i el progrés, premiant estratègies amb sentit i innovadores que defineixen l’orientació actual del nostre sector.
El premi especial d’aquesta edició atorgat per la junta directiva de Terciari Avançat ha sigut per a Stoller Europe pel curtmetratge “Mesa per a 3”, de la mà de Grupoidex, una impactant campanya que naix per a sensibilitzar sobre l’escassetat d’aliments. El curtmetratge, que compta amb la participació de reconeguts actors com Luis Zahera o Paco Tous, tracta sobre cinc amics que tenen una reserva en un restaurant, però en arribar només hi ha taula per a tres i dues han de quedar fora. La idea d’aquesta campanya és crear una profunda consciència sobre la problemàtica mundial que tenim recursos limitats.


The Hoff Brand, proposta per PwC, ha sigut premiada per la seua “gran expansió del negoci amb un creixement que ha multiplicat per deu la seua facturació en dos anys”. Aquesta marca espanyola de Snakers va nàixer en 2016, actualment ha canviat el seu model de gestió per a aconseguir un creixement exponencial que li ha permés en només dos anys multiplicar per deu la seua facturació i obrir dotze botigues en les principals ciutats d’Espanya. Tota aquesta cadena d’èxits s’ha aconseguit a través d’incorporar professionals del sector terciari dins de la seua empresa, tant en el sector financer, com en sistema i dissenys.
“El sabater més gran del món” projecte de la reconeguda marca sabatera Martinelli, per Grupoidex, és un altre dels premiats de la nostra edició. Aquest estiu per a celebrar l’alegria de la volta dels esdeveniments, després dels anys d’aturada social per la pandèmia mundial, van crear un sabater gegant en què mostren més de 60 parells de la seua col·lecció, amb models des de sandàlies de taló fi fins a dissenys d’ultima tendència, i que van sortejar entre els seus seguidors d’Instagram.


També rep guardó el departament de Turisme de l’Ajuntament de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO des de 2015, pel seu “Pla Director
Turístico Intel·ligent”, promogut per Templa Consulting, una eina per a l’impuls de la transformació del seu model turístic. Un pla d’acció amb un horitzó temporal de tres anys recolzat en el Pla de Sostenibilitat Turística que ajudarà a potenciar el destí a través de la digitalització, la gestió de la dada i una gran aposta per la sostenibilitat.
Carros de Foc, l’empresa de Sant Vicent del Raspeig especialitzada en espectacles de gran format i reconeguda mundialment, proposta per Assessoria Serrano i Reca, rep el premi per la seua “Trajectòria Internacional” ja que serà present en el Mundial de Futbol. Amb més de 28 anys d’experiència, present en al voltant de dues mil ciutats en quatre continents i amb una audiència superior a 60 milions de persones, aquesta empresa ofereix espectacles de màgia, color i fantasia al voltant de tothom.
La moderna cadena hotelera Hotels RH, fundada en 1980 i que en l’actualitat té 16 establiments i més de 500 empleats, de la mà d’Enees Consultores, rebrà el guardó pel seu projecte “Persones, l’excel·lència al servei del client”, un propòsit decidit de millorar l’experiència del client que es basa en la formació del personal i la potenciació del talent com a líders. Tot l’equip operatiu s’esforça per desenvolupar l’excel·lència en l’atenció i tracte al consumidor, posant especial èmfasi en xicotets detalls.
Una altra de les empreses guardones és Nax Solutions pel seu “projecte innovador d’agricultura amb satèl·lits”, presentada per Devesa&Calvo. Nax és una empresa líder mundial en el processament d’intel·ligència artificial satel·litària, únicament especialitzada en agricultura, amb la idea de contribuir a una agricultura més sostenible, que cuide del medi ambient i que canvie l’entorn social. És una eina que mitjançant la Intel·ligència Artificial en solo uns segons pot dir-te on aplicar més aigua, afegir més fertilitzant, anomalies de camp o controlar la producció, ajudant a reduir costos i augmentar la producció.
El següent  premi va dirigit a Inden Pharma, empresa situada a Ibi que es dedica a la fabricació d’envasos per a la indústria farmacèutica i que té presència a nivell internacional, proposta de Coberta Solar, pel seu projecte “Autoconsum i estalvi energètic, petjada de carboni”, un projecte que ha suposat la recent inversió en una plataforma fotovoltaica de 2500 plaques solars, generant 1600kw d’electricitat destinats a autoconsum, i amb això aconsegueixen minimitzar l’impacte mediambiental, apostant així per l’energia renovable.
L’empresa Pérez Cerdà, amb més de 40 anys en el sector del plàstic fabricant peces de xicotet i gran grandària, per iPYC, serà premiada pel seu projecte de “Digitalització de la planta productiva”. La inversió en innovació és una de les principals estratègies d’aquesta empresa, apostant per la tecnologia i desenvolupant una àrea tecnològica que els ha permés estar en l’avantguarda del mercat. Han implantat el programari Doeet
MES, que monitora cada maquina en temps real, així com pantalles de gran format en tota la planta. La integració del ERP de l’empresa també va ser un gran repte que ha suposat un compromís necessari per a evitar retards. Actualment tenen un control a temps real sense necessitat d’estar en les instal·lacions, gràcies a la digitalització industrial.
La desena gala dels Premis Alfil 2022 estarà plena de sorpreses i reunirà personalitats reconegudes tant del sector empresarial, com a social i institucional per a fer un reconeixement a l’evolució empresarial del sector terciari a la nostra província.