El claustre de San José acollirà fins al 29 d’abril una exposició que recorre amb més de 300 imatges la vida natural en el Clot de Galvany durant l’època tardorenca. L’alcalde, Carlos González, la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, i el gerent d’Aigües d’Elx, Javier Prieto, han inaugurat aquesta mostra en el claustre de San José de la biblioteca Pedro Ibarra, on estarà fins al 29 d’abril. A partir del 3 de maig es traslladarà al Museu de Pusol i, posteriorment, estarà en diversos centres culturals de les pedanies.
L’exposició itinerant naix en conseqüència del concurs de fotografia que es va desenvolupar l’últim trimestre de 2020, a través de les xarxes socials del Clot de Galvany, i està dedicat a immortalitzar la bellesa d’aquest parc natural.
González ha elogiat la labor dels 128 artistes que han participat en aquest certamen. “Crec que és un treball de gran qualitat que expressa una extraordinària sensibilitat”, ha destacat l’alcalde, qui ha assenyalat que a part de mostrar l’espectacular riquesa ambiental del Clot també es reflecteix el compromís dels ciutadans amb la cura dels paratges naturals i amb la conservació del medi ambient.
“El Clot, més enllà de ser un paisatge amb el qual podem gaudir, s’ha convertit en una trinxera enfront del canvi climàtic. A més, és un exemple de resiliència enfront de l’emergència climàtica, així com un autèntic embornal de CO, ha incidit González, qui ha assegurat que aquest paratge és una icona de la lluita contra l’urbanisme depredador del territori i el model a seguir per a continuar protegint els nostres valuosos i singulars parcs naturals com el Fondo, les Salinas de Santa Pola, el Pantà d’Elx i el Fondet de la Senieta”.
Per part seua, l’edil ha apuntat que “l’objectiu del concurs és divulgar els valors del paratge i això és el que els concursants han sabut transmetre’ns amb les seues fotografies reflectint el ric ecosistema, la diversitat de flora i fauna, el patrimoni històric i, en definitiva, la grandesa d’una de les zones humides de referència del sud d’Espanya”. Així mateix, Díez ha agraït el treball dels participants, que amb les seues fotografies han contribuït a difondre i destacar la importància del Clot.
L’edil també ha destacat la reeixida introducció de nous exemplars de xarxet marbrenc en el paratge per part de la Conselleria de Medi Ambient i ha anunciat que prompte s’incorporarà el nenúfar blanc, una espècie autòctona de flora aquàtica protegida.
Prieto, per part seua, ha aprofitat per a convidar als ciutadans de tota Espanya a continuar visitant el Clot de Galvany en qualsevol època de l’any.
Tant l’alcalde, l’edil com el gerent d’Aigües d’Elx han entregat els tres guardons. Juan Antonio Calderón s’ha emportat el primer premi, dotat amb 617 euros; María González, amb el segon de 250 euros; i Alberto López amb el tercer de 100 euros. La temàtica proposta ha permés presentar imatges molt variades i han posat de manifest les diferents formes i ocasions en les quals l’aigua és present a El Clot, com es pot apreciar en el recorregut de la mostra.