El V Concurs de Composició de Música Festera de Mutxamel ja té guanyador. Azael Tormo Muñoz, autor de la marxa mora ‘Amina’ s’ha alçat amb la victòria d’un certamen que ha comptat amb 17 obres originals i inèdites i del qual aquest diumenge s’han entregat els premis en el transcurs d’un concert a càrrec de la banda de la Societat Musical L’Aliança. L’auditori de la Casa de Cultura ha acollit l’actuació on s’ha interpretat l’obra guanyadora, els dos esments especials concedides pel jurat i altres composicions de música festera.

Aquest certamen, dotat amb 2.500 euros en premis per a les tres obres finalistes, ha sigut organitzat per la Regidoria de Festes que dirigeix Rafael Pastor. El guanyador, Azael Tormo, ha rebut un premi de 2.000 euros, mentre que els autors de les obres distingides amb un esment especial s’han emportat cadascun un premi de 250 euros. Aquests dos compositors són Josep Ros García, l’obra dels quals ‘Als Vells’ ha rebut el primer esment, i Marcos Sanchís Mateu, el segon esment per l’obra ‘Esplendor i glòria’.

El concert, dirigit per Alberto García Izquierdo, ha començat amb la interpretació de les tres obres finalistes. Després de donar a conéixer el veredicte del jurat, l’alcalde Sebastián Cañadas i el regidor de Festes, Rafael Pastor han entregat els premis. Llavors, Alberto García ha cedit la batuta al guanyador del concurs, Azael Tormo perquè siga ell qui dirigisca als instrumentistes de la Societat Musical L’Aliança en una nova interpretació de ‘Amina’, l’obra guanyadora.

En la segona part del concert, la banda de L’Aliança ha tocat la marxa cristiana ‘Arcum’, d’Óscar Chafer; la rapsòdia ‘No canvies Mutxamel’, de Carlos Poveda Lloret, i per a tancar el programa, el ‘Himne de Festes’, de José Sala Torregrosa.

En aquesta nova edició del concurs, la Regidoria de Festes, que ha mantingut la dotació econòmica, incrementada l’any passat, continua apostant per la música festera, especialment en moments molt delicats per als compositors a causa de la suspensió de les festes de Moros i Cristians en els anys afectats per la pandèmia. A més de ser obres originals i inèdites, se’ls demana als autors que les seues composicions siguen ‘desfilables’, és a dir, que es puguen utilitzar en desfilades festeres, per la qual cosa d’aquesta manera s’amplia el repertori musical de Mutxamel.