M.ª Carmen García, Regidora de Casc Històric, i Conchi Beltrán, Regidora de Cultura, al costat de José Ayelo, Director de la Casa de Cultura i Elena Esteban, tècnica del Casc Històric, presenten HOP!!!, el festival de circ i arts afins que se celebra a Villena aquest mes d’agost, patrocinat per la Diputació d’Alacant.

L’edil de Casc Històric explica que l’any passat es van realitzar, per separat, activitats circenses tant en la zona del Casc Antic com en la del Mercat. Enguany, sense perdre de vista els objectius, s’uneixen en un sol festival per a compartir despeses i conjuminar esforços. L’estil d’aquest festival és de circ contemporani, en el qual es valora la tècnica després de l’actuació, l’art del circ, i treballar sense animals.

El festival es realitzarà els dies 28, 29, 30 i 31 d’agost amb la col·laboració de les AA.VV. El Rabal i El Mercat. L’elecció de la data no és casualitat, si bé és un mes en el qual hi ha vacances per a la infància i per a part de la ciutadania adulta, el clima afavoreix les activitats a l’aire lliure, fins i tot quan ha fosquejat i no interfereix en cap acte de caràcter fester o veïnal. A més, la intenció és que siga un reclam turístic que, amb el temps, es faça un buit en la marca Villena.

La programació estableix dos espectacles cada dia, en horaris de 20 hores i 22 hores. Les localitzacions han sigut escollides especialment pel que poden aportar a la pròpia actuació, com a visibilitat, espai per a les maniobres dels professionals o proximitat amb el públic. Zones com el parc del Mercat, el Recinte Firal, la Plaza Colache o el carrer La Llenya són espais característics de Villena que crearan l’escenari perfecte.

Des de l’Ajuntament, les Regidories de Casc Històric i Cultura, al costat de la Casa de Cultura, es convida a tota la ciutadania de Villena i voltants a gaudir dels espectacles del Festival HOP!!!, que sorprendran al públic de totes les edats amb actuacions de pallassos com a “Caragol Magic Clown”, espectacles musicals com “Visca el Rock”, malabares amb “Fills de fruita” i acrobàcies amb “Seu-et” (asseu-te).

Finalment, s’agraeix tot el treball i esforç als col·laboradors, i especialment a Quique Montoya, part de l’actuació, que ha ajudat a seleccionar els esdeveniments per a aquest festival.