L’oferta del dijous es completa amb pintura, fotografia i vídeo-art en espais diferents, al voltant de la KAKV
El Front d’Iniciatives Contemporànies (FIC) obri oficialment les portes d’aquesta mostra d’art multidisciplinari, experimental i d’avantguardista aquest dijous a les 19.30 hores en les escales de l’entrada principal de la Casa de la Cultura (KAKV), un tret informal d’obertura d’aquesta setmana d’activitats que com a pròleg ja ha tingut l’inici dels diferents tallers, i la representació teatral programada per a aquesta mateixa nit de dimecres de  ‘El gos mutant de l’hortolà’, d’Emma Lobo.
La jornada tindrà com a colofó l’actuació de Versonautas, que presentarà el seu espectacle ‘Preludi a la lentitud’, previst a les 21.30 hores en l’espai de la Cafeteria de la KAV a la Casa de la Cultura de Villena.
Aquest grup ofereix un mix en el qual fusiona la poesia oral i escènica, la música, la perfomance i el teatre. Amb ‘Preludi a la lentitud’ es parla el sentiment de l’ésser humà, atrapat i “assetjat per la tirania del fer, on oblidem que podem detindre el temps sempre que vulguem, sincronitzar-nos amb un temps que no busca. El mal del segle: estar ocupat”, com el propi grup explica. Aquesta obra és “un poema sonor, és una meditació col·lectiva, és un anhel de detindre’s, és un manifest”.
Jornada completa
La jornada del dijous es completa amb la inauguració de l’exposició d’arts plàstiques de Rafa Hernández, en la KAKV. Poc després, en l’Ermita de Sant Antón, Izabela Matos, Xus Francés i Isabel Pérez del Polze ofereixen la combinació de diferents treballs de pintura, arts visuals, fotografia i perfomance.
A les 20.30, sobre l’aparador de Ramón y Cajal, número 6, Jero Martínez ofereix la seua mostra fotogràfica ‘De vint-i-un botó’, i sobre les 21.00 hores la façana de la KAKV serà el llenç per a la primera projecció de vídeo-art d’aquests pròxims dies.