Mujeres que veo, mujeres que conozco. Relatos” va aparéixer en el mercat el passat dia 27 de març i va formar part del conjunt d’actes promoguts per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant. Ahir dissabte aquesta publicació va arribar a la Casa de Cultura fonamentalment perquè dues de les seues autores participants, Pepa Navarro en qualitat d’escriptora i Esther Abellán per ser la prologuista, són de la ciutat de Villena, raó fonamental per a fer-ho allí.

Aquest llibre forma part d’una col·lecció creada per l’editorial alacantina ELÈCTRICO ROMANCE denominada TODO ERA JUNIO. Una col·lecció el centre de la qual d’interés són els relats breus i en aquest número dos es continua el model de llançament en el qual participen fins a cinc autores o autors en la publicació amb històries personals.

“Mujeres que veo, mujeres que conozco. Relatos” és un llibre que es concep pretenent estar més prop de les dones, tan essencial per a la vida que hem de compartir. De les seues alegries, preocupacions o dificultats, amb la finalitat de sensibilitzar a totes, però sobretot a tots. Té el repte de traure de la invisibilitat al que els ocorre a les dones, perquè ens importa, i aqueix va ser el motiu de presentar-lo en el conjunt d’actes amb motiu del 8 de març.

Demà, dilluns 13 de maig, s’inicia un esdeveniment cultural mundial denominat MUSEU WEEK que enguany té com a missió treballar el concepte WOMAN IN CULTURE que pretén destacar els valors de les dones en la cultura, per a evocar el seu talent en les dones d’ahir, de hui i sobretot de demà. Per tant, aquest llibre recolza la creació de les dones i incentiva amb la seua edició el treball intel·lectual desenvolupat per elles, amb una justificada excepció.

En aquest número, el segon, participen la il·licitana Helena Vilella Bas, les alacantines Agora Reix i Ana Simarro i el poeta José Luis Rico d’Alacant a més de les autores de Villena. La proposta recull relats sobre la necessitat de la superació personal, la condició de ser mare, que és per sempre, i s’aborda des d’una maternitat que resulta molt emotiva, aborda els amors inassolibles o potser impossibles, també la sexualitat i una tema de gran preocupació per a tots i totes que uns desangelats exerceixen sobre les dones que és la violència de gènere.

En l’esdeveniment de la Casa de Cultura de Villena van participar les autores Pepa Navarro i Helena Vilella al costat de José Luis Rico on van tindre oportunitat de justificar les seues creacions i llegir en directe alguns moments de les seues obres.

 

#WOMANINCULTURE  #MUSEOWEEK