L’equip del Museu Paleontològic d’Elx (MUPE) va acudir la setmana passada a la reunió científica de la Societat Espanyola de Paleontologia (SEP) celebrada a València.

Al llarg de tres jornades de ponències, quasi 200 investigadors assistents van presentar els últims avanços en paleontologia. Entre ells, l’equip del MUPE i GeaLand van participar amb la presentació de tres comunicacions, a més de formar part de l’equip científic de les jornades.

El primer dels treballs presentats va ser a càrrec de la directora del MUPE, Ainara Aberasturi, qui va mostrar l’evolució del projecte de didàctica i divulgació del museu, el projecte didacPAL.

Per part seua, José Navarro Almendro, va posar en relleu el valor científic en la presa de decisions sobre jaciments paleontològics. Basant-se per a això en el cas de la troballa casual de macromamífers en “L’Encreuament” (Caudete, Albacete) i excavat al llarg de 7 mesos per l’equip del museu il·licità.

El tercer treball va ser defensat per Ignacio Fierro, assessor científic del MUPE i gerent de GeaLand Patrimoni, qui va presentar una actualització del llistat paleontològic dels jaciments de la conca de Lorca (Regió de Múrcia), identificant per primera vegada alguns fòssils desconeguts fins hui en els jaciments.

Les comunicacions, englobades en l’estratègia de gestió del MUPE, denominada FOPALI, posen de manifest el treball que s’està fent des de la institució, apostant pel patrimoni geològic i paleontològic i posant a Elx en el cercle de les investigacions paleontològiques.