Fa uns dies el Museu Dámaso Navarro va rebre l’esperada notícia que havia superat amb èxit l’auditoria que valorava l’excel·lència del servei que se li ofereix al visitant que vol conéixer la història de Petrer, per la qual cosa l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) ha atorgat la certificació que reconeix al Museu de Petrer com una de les 10 úniques institucions museístiques espanyola que compten amb la marca “Q de Qualitat Turística”, entre les quals es troba el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza de Madrid, el Museu Guggenheim Bilbao i el MARQ d’Alacant.

La resta de museus són el Museu de Nerja, Museu Visigot Pla de Nadal (Riba-roja de Túria), Museu Valencià del Paper, Museu de Cantereria d’Agost, Museu Canari de Las Palmas de Gran Canaria i el Museu Internacional dels Titelles d’Albaida.

Tots ells estan aplicat el mateix protocol de qualitat UNEIX 302002:2018 “Museus. Requisits per a la prestació del servei de visites” que consisteix a planificar l’activitat del museu i la gestió de les instal·lacions i de l’equipament per a oferir uns serveis i activitats que garanteix, faciliten i enriqueixen l’experiència dels visitants.

Aquesta nova marca de qualitat s’afig al segell de garantia “Safe Tourism”, certificació creada enguany arran de la COVID-19, que li acredita com un lloc segur per als visitants en matèria sanitària que també va rebre el Museu Dámaso Navarro a la fi d’octubre. Aquest segell el tenen 27 institucions museístiques del país demostrant el compromís que té la Regidoria de Cultura i Patrimoni amb la cultura segura a Petrer.