El Museu Paleontològic d’Elx (MUPE), gestionat per la Fundació Cidaris, està d’enhorabona en complir 15 anys de promoció i divulgació del ric patrimoni paleontològic local, amb una col·lecció de més de 600.000 fòssils, 7.000 minerals i 5.000 petxines actuals. No en va, és l’únic museu de la seua classe reconegut a la província.

Per això, la regidora de Cultura, Marga Antón, acompanyada pel president del patronat de la Fundació Cidaris, José Manuel Marín, ha anunciat que la representant d’Elx en la Diputació, Patricia Macià, sol·licitarà que se li atorgue la categoria de museu provincial per al MUPE, a més d’una aportació econòmica estable i adequada. Aquesta acció se suma a la programació projectada per a commemorar el quindenio de l’entitat amb seu en la plaça de Sant Joan, les instal·lacions de la qual es van inaugurar al desembre de 2004.

Segons ha informat Marín, les activitats proposades que s’estendran fins al divendres 13 de desembre, inclouen xarrades, tallers per a tota la família, contacontes, radie en directe i el lliurament de premis del certamen de dibuix “Raval Juràsic”. Les conferències, que versaran sobre desastres naturals, les paparres dels dinosaures emplumados o sobre el canvi climàtic estaran impartides per experts de prestigi nacional i internacional.

Aquesta variada oferta lúdica i cultural es completarà el 5 de desembre a les 19.00 hores amb la conferència ‘Pistes i

Yoliztli Villanueva. ‘Descubriendo los sonidos de las piedras’

Yoliztli Villanueva. ‘Descubriendo los sonidos de las piedras’

galeries: Investigant la petjada dels organismes en el passat’ de Davinia Díez-Canseco, geòloga i professora associada en la Universitat d’Alacant on ensenya Estratigrafia. Per part seua, grans i xicotets podran gaudir el divendres 13 de desembre a les 18.00 hores dels ‘Contes de dinosaures’ a càrrec del narrador oral Mariano Martínez.

Amb aquests actes de celebració, que compten amb el suport de l’Ajuntament d’Elx, el Museu Paleontològic d’Elx s’obri a ciutadans i turistes per a compartir una història de 15 anys, en la qual la divulgació de les Ciències de la Terra constitueix un pilar fonamental. I és que és el nexe d’unió entre la societat i els projectes d’investigació i conservació que desenvolupa el centre museístic, que treballa dia a dia per a ser un museu cada vegada més participatiu.