El Museu Paleontològic d’Elx va celebrar el dijous 11 de febrer el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència reivindicant el paper femení en el camp de la paleontologia. I és que en els últims anys el museu il·licità ha format a tretze estudiants, corresponent el 64% a dones. Tot gràcies al conveni de col·laboració signat fa nou anys entre la Fundació Cidaris i GeaLand Patrimoni, empresa de gestió de patrimoni geològic. Un compromís que està permetent formar a estudiants del grau de Geologia en l’àmbit del patrimoni paleontològic, i completar amb això, la seua formació acadèmica.

Així, el MUPE es posiciona com a centre de formació i pedrera laboral per a geòlogues i geòlegs. Al llarg d’enguany ja s’han plantejat dos períodes de pràctiques; un a l’estiu i un altre que acaba de començar aquest trimestre. Per això, dos estudiants del grau de Geologia de la Universitat d’Alacant coneixeran el treball que geòlegs i geòlogues exerceixen en el museu entorn de la paleontologia. Aspecte que sens dubte repercutirà en la seua posterior carrera laboral.

En aquest sentit, cal destacar que en 2020 i malgrat la difícil situació a conseqüència de la crisi sanitària, el Museu Paleontològic d’Elx va realitzar set contractacions per al desenvolupament d’intervencions de camp durant sis mesos. Cinc d’aquestes altes laborals van correspondre a estudiants que en el seu moment van realitzar pràctiques en la institució museística.