El Ballet Nacional Rus amb “El lago de los cisnes”; el misteri clàssic d’Agatha Christie amb “Muerte en el Nilo”; l’òpera de “La flauta màgica”; Xavi Castillo News & The Rocktrippers; Kiti Mánver amb la comèdia “Juntos”; Sigfrid Monleón amb “En tierra”; concerts, la presentació del disc “Ribeira Sacra”; el nou èxit de la veterana companyia La Cubana, “Adiós Arturo”; i el 45 Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea conformen la programació de l’últim trimestre de 2018.

 

La programació de l’últim trimestre de 2018 comença al mes d’octubre amb l’amor i la màgia del Russian National Ballet i “El lago de los cisnes”, que acosta al Palau Altea el primer dels tres ballets que va escriure Tchaikovsky. El 13 d’octubre a les 20:00h no et perdes aquesta peça clàssica que farà les delícies del públic.

 

El 21 d’octubre a les 19:00h “Muerte en el Nilo” en l’escenari del Palau Altea, una versió actualitzada amb repartiment actual, encapçalat per Pablo Puyol, del clàssic d’Agatha Christie. Sens dubte, “Muerte en el Nilo” és un dels títols més famosos de l’extensa obra de la cèlebre escriptora de misteri. Una revisió contemporània d’un imaginari clàssic, presentant-ho a través d’una dramatúrgia revisada, una posada en escena actual, música, cançons, coreografia escènica i projeccions.

 

L’“Orquestra de Cambra de l’Empordà” presenta un concert teatral dirigit a tots els públics, “Concerto a tempo d’umore”. El pròxim 27 d’octubre a les 20:00h gaudeix d’un espectacle còmic i musical amb una banda sonora formada per les peces més conegudes dels autors més reconeguts de la música clàssica. Teatre de gest amb molt humor, dotze músics i un director d’orquestra que fan transcórrer la música clàssica per les situacions més inversemblants. Un espectacle participatiu que entreté i diverteix auditoris de tots els gustos i totes les edats i arreplega aplaudiments unànimes.

 

Començarem novembre amb el nou èxit de la veterana companyia La Cubana, “Adiós Arturo”, els dies 2, 3 i 4 de novembre (2 de novembre a les 20:00h / 3 de novembre a les 18:00 i 22:00h / 4 de novembre a les 19:00h). Després del gran èxit en l’estrena nacional de “Adiós Arturo” en el Teatro Olympia, on més de 20.000 persones van gaudir d’aquesta boja i divertida comèdia plena de riures, sorpreses i diversió, La Cubana aterra en el Palau Altea amb el seu nou espectacle que parla de teatre. Del teatre de la vida.

 

El 7 de novembre a les 20:00h “La flauta màgica” d’Òpera 2001 omplirà d’òpera l’escenari del Palau Altea. L’òpera en 2 actes de W. A. Mozart en versió original amb sobretítols en espanyol. Una de les creacions més enigmàtiques i fascinants de tot el repertori operístic. Representa la perfecció en la curta i genial carrera de Mozart, i la síntesi universal de gèneres músic-teatrals coneguts fins avui: oratori, lirisme italià, òpera buffa, tradició folklòrica alemanya, vodevil… tot unit magistralment en un conte de fades que supera, com cap altra obra, les diferències ancestrals entre la música i el teatre.

 

El 17 de novembre a les 20:00h no et perdes la presentació del nou disc de Luar Na Lubre, “Ribeira Sacra”. Luar Na Lubre és una de les bandes de referència de música folk i aquest nou treball discogràfic va ser gravat a l’octubre de 2017 en el Monestir de Sant Pere de Roques (Esgos, Orense). Aquest treball musical té com a objectiu posar en valor la riquesa històrica, etnogràfica, natural i monumental d’aquest territori. Són 26 temes que provenen de composicions pròpies, música tradicional i melodies que van a remarcar el patrimoni de la Ribeira Sacra.

 

El mes de desembre comença amb el 45 Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea. L’1 de desembre la Societat Filharmònica Alteanense organitza aquest certamen amb tres bandes simfòniques que concursaran en una única secció amb un màxim de 135 músics. Enguany el lema és “una dóna del poble”, amb el qual la SFA ambiciona promoure la igualtat de gènere, a més de posar en valor la figura de Carmelina Sánchez Cutillas com un model de lluita per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Les bandes a concurs d’enguany són la Associãção Banda dues Bombeiros Voluntários de Esposende (S. Paio de Antas, Portugal), la Banda Simfònica Municipal de Sibaté (Colòmbia) i L’Artística de Bunyol (València) i hauran d’interpretar com l’obra obligada en aquesta edició “Remembrance”, la primera simfonia per a banda simfònica de Carlos Pellicer.

 

El 2 de desembre a les 19:00h, “Juntos” amb Kiti Mánver, Melani Olivares, Gorka Otxoa i Inés Sánchez. Una mescla de riures i sentiments en una fabulosa comèdia que aborda amb mestratge un tema candent: existeix la normalitat? Estem preparats per a acceptar el diferent?

 

La companyia Recycled Illusions t’espera el 8 de desembre a les 20:00h amb “En Tierra – Juno a la tardor”. Un text guardonat amb el Smith Prize de Teatre Polític Americà. Un embaràs imprevist acaba amb la carrera en l’aire d’una pilot de caça. Ara vola un dron teledirigit des d’un contenidor climatitzat, en el desert de Nevada, mirant una pantalla grisa. De dia vigila a terroristes a 8.000 km de distància i mata a colp de botó. De nit torna a casa a sopar amb el seu marit i a jugar amb la seua filla amb ponis roses, com si res haguera passat. Però a poc a poc les diferents realitats comencen a solapar-se. Cada dia és més difícil distingir entre el treball i la vida quotidiana, entre el desert de Nevada i el d’Afganistan. Aquest text ha sigut representat a mig món, des d’Etiòpia fins a Broadway, i ara per primera vegada s’estrena a Espanya.

 

Xavi Castillo i Pot de Plom t’esperen en l’escenari del Palau Altea el pròxim 15 de desembre a les 20:00h amb “Xavi Castillo News & The Rocktrippers”. Humor, sàtira i rock&roll en directe amb les últimes notícies del dia. L’humor i la sàtira habituals de la companyia, però aquesta vegada dirigits amb les millors versions dels grans clàssics del Rock&Roll en directe de la mà de la banda The Rocktrippers. Tot un xou!