Després del ple absolut de la primera sessió, DivulgArte continua el dimarts 26 de febrer a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant amb el pintor Joan Castejón i el metge forense Fernando Rodes Lloret. El tema és, en aquesta ocasió, “Criminologia i art”. L’activitat comença a les 20.00 hores.

Fernando Rodes Lloret és cap de Servei de Clínica Mèdic Forense de l’Institut de Medicina Legal d’Alacant i professor de l’assignatura Laboratori Forense del grau en Criminologia de la Universitat d’Alacant i en el màster Universitari en Investigació Criminal i Ciències Forenses. És autor de diversos llibres sobre criminologia i antropologia

Fernando Rodes

Fernando Rodes

forense, entre els quals destaca a Sor Úrsula Micaela Morata. Vida y muerte (estudio biográfico y antropológico-forense), la monja caputxina morta el 1703 a Alacant i el cos momificat de la qual es troba al Convent de les monges clarisses caputxines, al carrer del Tinent Álvarez Soto.

Joan Castejón

Joan Castejón

Joan Castejón és, a més de pintor, dibuixant, escultor, il·lustrador i gravador. Membre del Grup d’Elx, està considerat un dels màxims representants del realisme social durant la renovació plàstica espanyola de postguerra.

La quarta edició del cicle arrancava el gener passat amb Alfonso Ramos Esplá, catedràtic i director del CIMAR- UA (Santa Pola), i amb l’artista María Dolores Mulá, creadora visual

Insectes al març, amb Eduardo Galante, catedràtic de Zoologia de la UA i director del Museu de la Biodiversitat, i Eugenio Ampudia, artista multidisciplinari; i terratrèmols al maig, amb Pedro Alfaro, catedràtic de Geodinàmica interna de la UA, i Antonio Fernández Alvira, artista plàstic, completaran l’edició de 2019.

Dotze artistes i dotze científics han passat aquests tres anys anteriors pel Cicle DivulgArte. María Blasco i Luisa PastorSusana Guerrero i Alicia FerrándezAurelio Ayela i Santos Rojo, Olga Diego i Jorge Olcina, Lidó Rico i Javier Narcís, Lorena Segura i Kaufman o Pilar Sala i José Fajardo són alguns dels binomis entre l’art i la ciència.

El cicle està coordinat per Marina Limiñana Gregori i organitzat per la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.