El Regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha acudit al costat de la subdirectora del Teatre Principal, Mª Dolores Padilla i la Directora de Zona de l’ONCE a Alacant, Estela Medina, a la presentació del cupó del pròxim 17 de novembre en el qual la façana del Teatre Principal serà la protagonista de la sèrie «ciutats a escena»
‘Ciutats a escena’, és una sèrie de cupons de l’ONCE dedicada als teatres més emblemàtics, amb la qual pretén acostar-se als ciutadans des d’una altra perspectiva, mostrant i difonent els escenaris més importants i emblemàtics.
La sèrie va començar el passat 13 de maig amb el cupó dedicat al Teatre Apol·lo, d’Almeria, i farà un recorregut per les 50 províncies i les dues ciutats autònomes del nostre país. Al costat del d’Alacant, a la Comunitat Valenciana, seran protagonistes els Teatres Principals de València i Castelló.
Manresa ha destacat que «una de les idees de la Regidoria és el retorn de la cultura, per la qual cosa és molt important que la façana del nostre coliseu estiga en un cupó que es distribueix per més de 20.000 agents per tota Espanya», «Si ajuntem la important labor social realitzada per l’ONCE, amb la publicitat que això suposa per a Alacant, aconseguim una sinergia perfecta».
En finalitzar l’acte, la representant de l’ONCE ha fet lliurament a l’Ajuntament i al Teatre d’una rèplica a gran grandària del cupó.
Fundació ONCE
La Fundació ONCE per a la Cooperació i Inclusió Social de Persones amb Discapacitat (d’ara en avant, Fundació ONCE), naix al febrer de 1988, per acord del Consell General de l’ONCE, i es presenta davant la societat al setembre d’aqueix mateix any, com un instrument de cooperació i solidaritat dels cecs espanyols cap a altres col·lectius de persones amb discapacitat per a la millora de les seues condicions de vida.
Ja des dels seus orígens, el col·lectiu de persones cegues ha tingut vocació solidària amb altres col·lectius de persones amb discapacitat, en funció de les possibilitats de cada moment històric. A mitjan huitanta, amb la reforma del cupó, l’ONCE va poder incorporar progressivament venedors de cupó no cecs, integrant més de 10.000 persones amb altres discapacitats entre 1985 i 1987. Un pas més en aquest esforç solidari es produeix en 1988 amb la creació de la Fundació ONCE.
Des de la seua creació, en 1988, fins a desembre de 2017 Fundació ONCE ha donat suport 41.245 projectes, presentats per persones físiques i jurídiques, que suposen econòmicament més de 1.902 milions d’euros. Fundació ONCE comparteix amb l’ONCE els mateixos valors com són: Comunicació, Solidaritat, Confidencialitat, Equitat, Confiança, Honestedat, Humilitat, Respecte, Compromís, Professionalitat i Responsabilitat.
Comentarios