El saló de plens de l’Ajuntament d’Elx ha sigut escenari de la presentació del número 59 de la prestigiosa revista Festa d’Elx amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Carlos González, de la regidora de Cultura, Patricia Maciá, i dels membres del consell de redacció, encapçalats pel periodista i escriptor il·licità Gaspar Maciá, així com autors dels articles i nombrós públic.

“La revista Festa d’Elx ressorgeix i torna a ser publicada amb la ferma voluntat de recuperar la seua periodicitat anual, i ho fa amb un disseny profundament renovat, amb una imatge moderna i atractiva, però amb el mateix esperit amb el qual va nàixer en aquell llunyà 1942 per a endinsar-se en elements que formen part de la història de la ciutat i per a contribuir a donar a conèixer elements del nostre senyal d’identitat més volguda, la Festa”, ha assenyalat l’alcalde durant la seua intervenció.

La revista consta de més de 230 pàgines i en la portada porta una foto de l’obres “Mascarilla de la Verge”, de la ceramista Sol Pérez. Els 16 articles que es publiquen aborden diferents aspectes de la ciutat i de la Festa, com la intoxicació del benzol de 1959, de Juan Martínez Leal; un pla d’igualtat per al municipi, de Purificació Heras; la Festa en la premsa nacional 1897-1947, de Daniel González; o la restauració de l’Araceli o Rescèlica, de Sixto Marque. Gaspar Maciá ha assenyalat durant la presentació de l’acte que “no volíem fer una revista erudita sinó presentar al lector temes d’interès d’una forma amena, documentada i rigorosa”.

Carmina Verdú, cap de secció de l’Arxiu Històric Municipal d’Elx, es va encarregar de presentar els articles de la part relativa a la ciutat, i Daniel Gonzálvez, doctor en periodisme, va comentar els referits a la part de la Festa. La revista s’edita en col·laboració amb l’Ajuntament.