L’Espai Sèneca inaugura el 4 d’octubre l’exposició «Nach després dels focus 2015-20XX», comissariada per Javier Sala Molina, en la qual els espectadors podran conéixer la rebotiga del que ocorre darrere dels concerts de l’artista alacantí Nach.

L’escenari és aqueix lloc màgic on l’art i la creativitat esclaten davant del públic. Però no tots veuen el que succeeix darrere d’ell, en aqueixos llocs on el personal i l’íntim s’entrellacen constantment amb el professional. Sobre els escenaris som fidels a nosaltres mateixos, i aqueixa mateixa autenticitat es percep Després dels focus. És ací on va sorgir un exercici que es va acabar convertint en un compendi de més de 20.000 fotografies preses al llarg de diversos viatges per quasi una desena de països. Mostrant múltiples instants capturats en concerts, camerinos, hotels, aeroports, vols recurrents i situacions indescriptibles vinculades a l’experiència de girar pel món de la mà de Nach.

Darrere de Nach no sols està Ignacio Fornés. També hi ha membres de la crew, artistes, tècnics, col·laboradors i amics que han seguit els seus passos durant aquests anys com a companys de viatge.

Delayed tràfic de com convertim aqueixes esperes en oportunitats. Un recordatori tangible que cada pas que donem, fins i tot en l’espera, ens acosta a l’objectiu.

La regidor de Cultura, Nayma Beldjilali he mostrat «el seu convenciment que aquesta mostra serà un èxit de públic, ja que s’uneixen dos factors importants; en primer lloc, la rellevància de la figura del protagonista, avalada per la seua dilatada trajectòria, convertint-se des de fa dècades en referent del rap al nostre país; i en segon lloc la qualitat de les imatges mostrades». «Per això, estem segurs des de la regidoria que l’acolliment serà molt bona, especialment en els amants de la música de Nach».

El comissari

Javier Sala Molina va començar la seua col·laboració amb Nach i el seu equip a mitjan 2015. Des de llavors ha documentat amb la seua cambra cada viatge i cada concert mentre desenvolupava la seua labor com a artista visual en els directes. A més del seu treball amb Nach, es destaquen les seues intervencions audiovisuals en les façanes més emblemàtiques de la ciutat d’Alacant (Videomapping de l’Ajuntament d’Alacant, Mercat Central, etc.).