Aquest pròxim dissabte dia 28 de setembre tindrà lloc, a les 20 hores, a l’Auditori de la Llotja, a Oriola, l’acte de lliurament de la Medalla al Mèrit Hernandià a set reconeguts estudiosos de Miguel Hernández.

L’acte, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández amb motiu del 25 aniversari de la seua constitució, pretén reconéixer el treball dels homenatjats en la difusió i investigació de l’universal poeta oriolà, i oferir un missatge d’agraïment i esperança al poble natal de l’autor de “Vent del poble” després de les dures jornades viscudes fa dues setmanes per les pluges torrencials. L’acte és una producció de l’Associació Cultural Auralaria i en el mateix col·labora la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola.

Els guardonats són: Juan Canut Ballesta (Universitat de Virgínia, USA), Gabriele Morelli (Universitat de Bèrgam, Itàlia), José María Balcells Doménech (Universitat de Lleó), Francisco Javier Díez de Revenga Torres (Universitat de Múrcia), Agustín Sánchez Vidal (Universitat de Saragossa), José Carlos Rovira Soler (Universitat d’Alacant) i Juan José Sánchez Balaguer (exdirector de la Fundació hernandiana entre 2002 i 2012).

Fins al moment han confirmat la seua presència la directora de la Delegació Territorial a Alacant de Presidència de la Generalitat Valenciana, Antonia Moreno Ruiz; la Secretària Autonòmica de Cultura de la Conselleria de Cultura, Raquel Tamarit Iranzo; la diputada de l’Àrea de Cultura de la Diputació d’Alacant, Julia Parra Aparicio; i la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, Mar Ezcurra García. També assistirà, en representació del Rector de la Universitat Miguel Hernández, José Luis Ferris, director de la Càtedra Miguel Hernández.