S’interpretaran les quatre obres finalistes, seleccionades entre totes les presentades. Es tracta de pasdobles simfònics amb una certa complexitat interpretativa. S’han presentat 25 composicions de procedència variada a la segona edició del Concurs de Composició de Pasdobles de La Nucia.
El jurat format per professionals de la música, que serà a la sala, seguirà la interpretació de les quatre obres finalistes i deliberarà mentre la Banda Va unir Musical La Nucia, que serà conduïda pel seu director titular Ramón Lorente, interpretarà altres obres fora de concurs. Al final de l’actuació musical el jurat format per Joan Enric Canet Todolí, compositor guanyador de la primera edició del Concurs de Composició de Pasdobles de La Nucia; pel compositor Ramon Garcia i Soler i pel director musical José Vicente Algado donarà a conéixer la seua decisió.
Les quatre obres finalistes del certamen són les composicions titulades pels seus autors: “Rafela”, “A tort i a dret”, “Cantueso i timó” i “Sierra Morena Meua”, i han sigut seleccionades entre els 25 pasdobles simfònics presentats.
Aquest certamen musical està convocat per la Banda Va unir Musical La Nucia i la Regidoria de Cultura. És un concurs de composició de pasdobles de caràcter bianual i compta amb un premi dotat amb 1.500 euros per a la millor obra presentada al concurs. La primera edició es va celebrar l’any 2019, la pandèmia ha retardat la celebració de la segona edició.
El passat 4 de març finalitzava el termini de presentació d’originals a aquest “II Concurs de Composició de Pasdobles La Nucia”, que ha comptat amb un total de 25 obres presentades al certamen. Les composicions havien de ser originals i inèdites i no podien haver sigut interpretades anteriorment.
El “Concurs de Composició de Pasdobles La Nucia” és un certamen de composició musical bianual, organitzat per la Va unir Musical la Nucia i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de La Nucia. En la primera edició del “Concurs de Composició de Pasdobles de La Nucia”, celebrat en 2019, el compositor Joan Enric Canet Todolí va ser el guanyador amb l’obra “Sinagra”, que es va canviar de nom com “Porvilla”. D’aquesta manera “Porvilla” va ser el primer pasdoble guanyador del concurs, passant a formar part del repertori i arxiu de la societat musical nuciera i del municipi de La Nucia.
Entrada gratuïta amb invitació a recollir en les taquilles del Auditori de la Mediterrània.
Concert – Final 2n Concurs de Composició de Pasdobles La Nucia 2022
PROGRAMA
Primera part – Obres finalistes del concurs
1. Lema – « A tort i a dret»
2. Lema – « Cantueso i timó»
3. Lema – « Sierra Morena Meua»
4. Lema – « Rafela»
Segona part
1. Porvilla ……………………………………………………………….. Joan Enric Canet Todolí «Pasdoble guanyador en la 1a edició del Concurs de Composició de Pasdobles La Nucia 2019»
2. Gaudium …………………………………………………………………. Ramon Garcia i Soler
3. Quatre dies …………………………………………………………….. Ximo Cano
4. Socarrats i tramussers ……………………………………………… Jaume Ripoll
5. Música i vins ………………………………………………………… Manuel Morales

Banda Va unir Musical La Nucia
Director – Ramon Lorente Yáñez

Auditori de la Mediterrània. La Nucia.

Dissabte 4 de juny de 2022. 20.00 hores.