La periodista Caterina Ferrero Herrero, i el tècnic d’enregistrament i edició, Miguel Ángel Pérez Surroca, del programa La Petjada, que s’emet en Alacantí TV, han resultat premiats en la V edició del certamen de Periodisme Ambiental de la província d’Alacant, organitzat per Hidraqua i l’Associació de Periodistes de la província d’Alacant (APPA), pel seu documental “Clima i futur”, on, a través d’una entrevista a Fernando T. Maestre, Premi Nacional d’Investigació 2022 en Ciències i director del Laboratori d’Ecologia de Zones Àrides de la Universitat d’Alacant, explica què és el canvi climàtic i com afectarà els ciutats.
Dones de fa zinc anys, Hidraqua és cocreadora i coorganitzadora al costat de la APPA d’aquesta iniciativa de tant d’interés per al periodisme ambiental de la província d’Alacant. La fi última d’aquest concurs, que ja està en marxa en la seua VAIG VEURE edició (publicacions dones de gener fins a octubre de 2023), és posar en valor la labor divulgativa i educativa sobre el canvi climàtic, l’escassetat de recursos i la necessitat de contribuir activament al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’ONU dins de l’Agenda 2030.
El lliurament del Premi a Caterina Ferrero i Miguel Ángel Sánchez, que te una quantia de 500 euros i diploma acreditatiu, ha tingut lloc en la seu central de Hidraqua. Durant els intervencions dels premiats i els responsables de Hidraqua i APPA en aquest acte s’ha posat de manifest l’alt interés d’aquesta convocatòria —oberta ja la seua VAIG VEURE edició— en matèria mediambiental per a la comunitat professional i educativa.
Jordi Azorín, Director General de Hidraqua, ha manifestat la rellevància de dur a terme aquest tipus d’iniciatives compartides que posen en valor la conscienciació mediambiental. “Diàriament, els mitjans de comunicació realitzen una gran labor de sensibilització en la lluita contra el canvi climàtic i l’escassetat de recursos, són un altaveu que ens permet arribar molt més a la societat compartint la labor divulgativa que dones de Hidraqua realitzem diàriament”.
Periodistes i estudiants de Periodisme de la Universitat Miguel Hernández d’Elx han presentat treballs a aquest certamen, on han analitzat diferents aspectes de l’entorn mediambiental alacantí i de la comunitat valenciana, en els quals s’han valorat aspectes com la divulgació dels beneficis del medi ambient i la cultura de la sostenibilitat en la societat; la importància de pal·embolicar els efectes del canvi climàtic i la necessitat d’establir un model de reconstrucció verda després de la crisi sanitària i econòmica que estem travessant, sempre dins de l’objectiu últim de promoure i estendre la cultura del medi ambient entre els agents econòmics, socials i la ciutadania en l’àmbit de la província d’Alacant.
Els reportatges i articles presentats, de gran qualitat per els seues propals, investigacions i continguts, han sigut analitzats i avaluats pels següents components del jurat d’aquesta convocatòria: Lázaro Germán Marín Navarro-Soto, dircom de la Universitat Miguel Hernández d’Elx; María Martín Arévalo, dircom de la Universitat d’Alacant; Rosalía Major, presidenta de la APPA; Joaquín Núñez, dircom de la Diputació d’Alacant i Martín Sanz, dircom i Relacions Institucionals de Hidraqua i Aguas de Alicante.