Aquest pròxim dimecres 11 de maig continuarà, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Oriola, el VIII Cicle de “Trobades amb la poesia”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Primavera Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els set anteriors celebrats en 2018, 2019, 2020 i 2021, per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández, si bé la situació sanitària ha obligat a tornar a realitzar el cicle a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner”.

En aquesta setena sessió recitarà Juan de Dios García, nascut a Cartagena en 1975. Treballa com a professor de Literatura Espanyola i Arts Escèniques en l’IES Isaac Peral de Cartagena i com a professor de Literatura Universal a l’Aula de Majors de la Universitat Politècnica de Cartagena.

“Nómada” (Fundació  María del Villar, 2008), “Ártico” (Germanía, 2014), “Un fotógrafo ciego” (Balduque, 2017), “Matad al jardinero” (ISIC, 2017) -antologia mexicana dels seus tres llibres de poemes apareguts a Espanya-  i “Canto fenicio” (Chamán, 2022); aquestes cinc plaquettes “Condenados en la hoguera” (2006); “El calor de la medicina” (2006); “Heptágono” (2006); “Infinitivo” (2009), “Piedra y cielo” (2017); i l’assaig “Alejandro Casona: la poesía de la muerte” (Universitat de Murcia, 2001).

Poemes, relats i articles crítics seus han aparegut en antologies com “En legítima defensa” (Bartleby, 2014), “Desde el mar a la estepa” (Chamán, 2016), “Composición de lugar” (La Fea Burguesía, 2016), “Murcia a vista de haiku” (La Fea Burguesía, 2021); en revistas españolas como “Litoral” (Màlaga), “Paraíso” (Jaén), “La galla ciencia” (Múrcia), “Estación Poesía” (Sevilla), “Saigón” (Córdoba), “Antaria” (Múrcia), “Barcarola” (Albacete), “El perseguidor” (Canàarias), “Hache” (Múrcia), “Río Arga” (Navarra), “Axarquía” (Almería), “Cuadernos de jazz” (Madrid); y en revistas extranjeras como “Baquiana” (EEUU), “Timonel” (Mèxic), “Caudal” (República Dominicana), “Szafa” (Polonia) o “Aquarellen” (Xile).

A més, codirigeix des d’octubre de 2000 la revista digital de literatura “El coloquio de los perros”.  I participa en altres activitats culturals: és membre del grup promotor en el Premi de Novel·la Mandarache des de 2007; també és membre del jurat del Premi Internacional de Poesia Martín García Ramos (Albox) des de 2008; i és col·laborador permanent en les Trobades de Poesia, Música i Arts Plàstiques de Puente Genil (Còrdova) des de 2014.

Juan de Dios García ha participat en múltiples recitals, trobades, jornades, conferències, presentacions, taules redones i festivals literaris per quasi tota la geografia espanyola, així com en el Festival Cultural de Sinaloa (Mèxic, 2017).