La representant de la Direcció general de Cultura de la Unió Europea, Bàrbara Stacher, ha manifestat el seu suport a la Càtedra Iberoamericana ‘Roemmers’ d’Indústries Culturals i Creatives en el transcurs de l’acte de presentació d’aquesta Càtedra de la UMH, celebrat en la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques de la Universitat a Oriola.

“Recolzem de tot cor aquesta iniciativa tan important que permetrà tendir ponts entre països i continents, a través d’alguna cosa tan bonic com és la cultura. Sens dubte, la cultura i la creativitat han sigut i seran la unió entre tots els països i continents, cosa que la ciutat d’Oriola, bressol del poeta Miguel Hernández, sabrà millor que jo”, ha afirmat Bàrbara Stacher qui va afegir: “tenim no solament que donar sentit a vells edificis del patrimoni cultural, sinó també crear nous tipus de treball, de co-creació i de ciutadania”.

Finalment, la representant de la Direcció general de Cultura de la Comissió Europea ha explicat detalladament les polítiques culturals i creatives que la UE duu a terme en el sector de les indústries culturals i creatives, així com les diferents directives de suport a projectes relacionats amb aquests sectors.

Bárbara Stacher, Antonio José Verdú Jover, Santiago Arroyo. Foto: UMH

Bárbara Stacher, Antonio José Verdú Jover, Santiago Arroyo. Foto: UMH

L’encarregat d’iniciar la jornada ha sigut el director de la Càtedra Iberoamericana de ICC, Antonio José Verdú Jover, que ha explicat quins són els objectius de la mateixa, entre els quals va destacar la recerca, la formació, i el suport al emprendimiento i la gestió cultural.

Santiago Rierol Serrano, president de la Fundació Iberoamericana d’Indústries Culturals i Creatives (FIBBIC), ha parlat de les oportunitats existents en el sector de les Indústries Culturals i Creatives (ICC), destacant la importància d’impulsar el emprendimiento cultural perquè l’economia taronja puga seguir creixent. Així mateix, ha fet un repàs dels sectors culturals més importants.

La labor de la Càtedra Iberoamericana ‘Roemmers’ pot seguir-se a través de la seua pàgina web: http://culturacreativaiberoamericana.edu.umh.es/, per mitjà de la seua secció radiofònica “SER Creatius” (Radie Oriola Cadena Ser), o a través de Twitter @CulturacreaUmh.

D’altra banda, la Fundació Cibervoluntarios i la Universitat Miguel Hernández han signat un conveni de col·laboració que es desenvoluparà a través de la Càtedra Iberoamericana ‘Alejandro Roemmers’ d’Indústries Culturals i Creatives. Aquestes dues entitats treballaran conjuntament en el desenvolupament d’activitats educatives i culturals, de recerca i desenvolupament tecnològic amb l’objectiu de progressar cap a una transformació sociodigital.

Si t’ha agradat aquesta notícia, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtuPer a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda