La col·lecció bibliogràfica de la família Rosser-Limiñana, composta per 7.643 exemplars entre llibres i documents audiovisuals cedits en 2015 a l’Ajuntament, ja pot consultar-se adequadament en un espai específic habilitat a la Biblioteca Pública Rafael Altamira.
La col·lecció sempre ha pogut ser consultada des del principi, però ara s’han habilitat prestatgeries i altres espais per a posar el valor aqueix llegat, segons van comprovar aquesta setmana l’alcalde Juanjo Berenguer i la regidora de Cultura Dorian Gomis (PP), que van visitar la biblioteca per a veure el resultat de l’actuació.
Tot el material està adequadament conservat per al seu ús i consulta pública, tal com recollia el conveni subscrit entre Ajuntament i família en el seu moment. La col·lecció està integrada per llibres, anotacions, quaderns i altres fons, que s’exposen de manera permanent en l’edifici públic, al costat de la sala d’estudi.
Es tracta de la biblioteca personal del desaparegut Pascual Rosser, traumatòleg de professió i persona molt activa en la seua faceta cultural i intel·lectual, que va conservar la seua esposa María José Limiñana Mañes.