La Diputació Provincial i l’Ateneu Científic, Literari i Artístic d’Alacant va inaugurar ahir dimarts una exposició amb la qual es commemora el 180 aniversari de la creació d’aquesta important institució cultural, la més antiga i una de les més emblemàtiques de la ciutat.

La mostra, que podrà visitar-se fins al pròxim 19 de setembre en la seu de l’Ateneu, recull un total de 27 obres d’alguns dels artistes més coneguts del patrimoni artístic alacantí. Entre ells, Sarrió, Amérigo Asín, Azorín, Castejón, Pérez Gil, Mª Sol Carratalá, Mª Jesús Rodríguez, Ismael Lagares, Carmen Donate, Natalie Aguile, R. Llorens Ferri, Caruana, M. Más Calabuig, G. Santana, Cernuda, Vila, Pamblanco, Damián Díaz, A. Ayén, Poblador, Rodes, Conchita Jover, V. Luján, V. Heca, Pérez Nadal, E. Pomares i Sánchez Gerada.

Entre les obres que formen part de l’exposició destaquen treballs de diferents tècniques, com l’oli, el dibuix o l’aquarel·la, i temàtiques i estils diversos, encara que predominen els paisatges i ambients naturals.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha felicitat l’associació per la seua excel·lent trajectòria “oferint sempre una magnífica i estructurada programació cultural que continua dinamitzant la vida artística de la província d’Alacant”. “La Diputació d’Alacant manté des de sempre unes excel·lents relacions amb l’Ateneu que han fructificat en una estreta col·laboració que hui confirmem amb aquesta nova mostra”, ha afegit.

L’Ateneu Científic, Literari i Artístic d’Alacant es va crear en 1839 i per les seues sales ha passat gran nombre d’artistes de renom de diferents àmbits. Actualment la presidència l’ostenta Maribel Berná, la primera dona presidenta de l’entitat.